Boris Johnson: Az antiszemitizmus támadás a brit identitás ellen

Írta: Szombat - Rovat: Politika

„Az antiszemitizmus támadás a brit életforma és a brit identitás ellen. Zsidó polgártársaink nélkül a mi nemzetünk kevesebbet érne.” Ezeket mondta az újraválasztott brit miniszterelnök, aki a  hírek szerint olyan törvényt készül hozni, amely minden köztestület számára tiltaná, hogy más országok (így Izrael) elleni bojkottban közreműködjön.

Fotó: Reuters

Mindezt Eric Pickles a brit kormány poszt-holokauszt ügyekben illetékes megbízottja közölte Jeruzsálemben, egy konferencián.

„A BDS (az Izrael-ellenes bojkott mozgalom – a szerk.) antiszemita és ekként kell kezelni” – mondta Pickles, aki hangsúlyozta, hogy a törvény szerint a köztestületek nem csupán a bojkottól kell, hogy tartózkodjanak, de olyan személyekkel vagy szervezetekkel sem működhetnek együtt, akik ilyen bojkottban részt vesznek.

Hagyomány szerint a parlament alakuló ülésén a királynő felolvassa a „Királynő beszédét”. A beszédet hagyomány szerint a miniszterelnök, ill. kabinetje írja. Ebben, a hírek szerint, említés történik majd a bojkott elleni fellépésről.

A brit konzervatív párt választási platformja tartalmaz egy olyan kitételt, mely szerint „a köztestületeket el kell tiltani attól, hogy közvetett vagy közvetlen módon bojkottot, tőkekivonást, szankciókat kezdeményezzenek más országok ellen.” „Más országok” alatt elsősorban nyilván Izrael értendő. A törvény elsősorban a Munkáspárt által ellenőrzött önkormányzatokat veszi célba.

Jerusalem Post

[popup][/popup]