Betiltják a Hezbollahot Németországban?

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A legutóbbi Al-Kudsz nap – az iráni iszlámista rezsim által meghirdetett Izrael-ellenes felvonulás – alkalmából került ismét a hírekbe a Hezbollah, az Iránnal szövetséges és Izraelt fenyegető dél-libanoni terrorszervezet.

Hezbollah nagygyűlés náci üdvözlettel

Mint arról beszámoltunk, a korábbi években a Berlinben tartott  Al-Kudsz felvonulások elfajultak,helyenként durva zsidóellenes arculatot öltöttek, ahol egyebek közt a Hezbollah zászlóit is lengették. A mostani alkalommal ezt már a városi vezetés megtiltotta.

Németországban a Hezbollah katonai szárnya be van tiltva, de a “politikai szárny” nincs, így semmi akadálya annak, hogy az iszlámisták legális eszközökkel  gyűjtsenek adományokat “karitatív” célokra, toborozzanak híveket, terjesszék propagandájukat, építsék kapcsolati hálójukat .

A minapi felvonulás után, most a (sokak által szélsőjobboldalinak bélyegzett) AfD párt törvényjavaslatot terjesztett a Bundestag elé, mely az iszlámista szervezett németországi működésének teljes betiltását javasolja. Erre eddig az Angela Merkel vezette kormány nem mutatott hajlandóságot.

Ebben a javaslattévő egyebek közt leszögezi, hogy a libanoni szervezet működése veszélyt jelent Németország törvényes rendjére. Felszólítja a kormányt, hogy vizsgálja meg a Hezbollah teljes betiltásának törvényes feltételeit, és ezt léptesse is életbe; továbbá zárja el azokat a csatornákat – országos és tartományi szinten –, amelyeket a Hezbollah a rendelkezés kijátszására felhasználhat.

A Beatrix von Storch képviselő által jegyzett anyagot várhatóan csütörtökön tűzi napirendjére a szövetségi parlament.

A Haolam.de cikke nyomán jég

Címkék:Bundestag, Hezbollah, Németország

[popup][/popup]