Beér Seva: be nem oltott terhes nő és magzata is belehalt a Covid-fertőzésbe

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Egy be nem oltott, korábban egészséges várandós anyát szállítottak a Soroka Egészségügyi Központba. Az orvosok már csak a nő halálát tudták megállapítani. Kilencedik hónapban lévő magzatát megpróbálták megmenteni, de az újraélesztési erőfeszítések nála is kudarcot vallottak.

Képünk illusztráció

A dél-izraeli beduin város, Tel Sheva lakója korábban egészséges volt, amíg nemrégiben meg nem fertőzte az új koronavírus. Az asszony nem volt beoltva – közölte a Soroka Orvosi Központ.

A kilencedik hónapos terhes nőt először Tel Sheva klinikájára szállították, miután rosszul lett. A helyszínre érkező Magen David Adom (az izraeli mentők) munkatársai egy fél órán át próbálták újra éleszteni, majd egy rohamkocsi a sorokai intenzív osztályra szállította. Ott az orvosok bejelentették halálát, miután az újraélesztési erőfeszítések kudarcot vallottak.

A családtagok nem közöltek további részleteket.

Az elmúl hetekben több terhes – be nem oltott – nő halt meg koronavírus fertőzésben Izraelben.

Izraeli egészségügyi szolgáltatók arról számoltak be, hogy a várandós nők körében az oltási kedv jelentősen megnőtt miután ezekről a halálesetekről értesültek.

A járvány kitörése óta a várandós nők COVID-19 elleni oltása heves viták tárgya a magzatra leselkedő potenciális veszélyek miatt.

Címkék:Covid 19, oltás, terhesség

[popup][/popup]