Bayer Zsolt a konkrét példa

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az európai antiszemitizmusra figyelmeztet az amerikai kongresszus bizottsága.

Bayer Lázár

Az antiszemitizmus elleni határozottabb fellépésre hívja fel az európai kormányokat a kongresszus antiszemitizmus elleni fellépésre létrehozott kétpárti bizottsága, amely új törvényjavaslatot terjesztett be az ügyben – idézi az index.hu.

„Megdöbbentő, hogy a 21. században az antiszemitizmus szerte Európában erősödik. Utcai gúnyolódások és fenyegetések; erőszakos támadások az iskolákban és a zsinagógákban; antiszemita hangokat és üzeneteket felerősítő kormányok, mint például azok a magyar vezetők, akik egy tekintélyes állami díjat adtak az antiszemita írónak, Bayer Zsoltnak; mindezek miatt számos európai zsidó kénytelen felülvizsgálni, hogy még mindig van-e számára jövő a saját országában.  Ez elfogadhatatlan, és mi továbbra is arra kérjük az európai vezetőket, hogy szólaljanak fel az egyre növekvő probléma ellen, erősítsék a kapcsolatot a zsidó közösségekkel, hogy biztonságukat növelni tudják, és támogassák az olyan kultúrát, amely tiszteli a sokszínűséget, és mindenfajta kisebbségi csoport – így a zsidók – bevonását a közösségbe.”

Az amerikai kormányhoz intézett felhívás sürgeti az adminisztrációt, hogy „erőteljesebben figyeljen oda az európai antiszemitizmusra, alaposabban értékelje a fejleményeket” annak érdekében, hogy eredményesebben tudjon fellépni a jelenség ellen.

Az európai antiszemitizmusra egyetlen konkrét példát említ a jelentés: Bayer Zsolt állami kitüntetését. A szöveg többi része általánosságban ítéli el a veszélyes európai fejleményeket.

[popup][/popup]