Baloldali zsidó szervezet a támogatás megvonásával fenyegeti Izraelt

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A J Street nevű, baloldali, magát Izrael-párti lobbyként meghatározó amerikai zsidó szervezet azzal fenyegetőzik, hogy nem támogatja tovább Izrael Hamasz elleni katonai akcióját, „hacsak nem történnek jelentős változások”.

“Ha nem látunk hamarosan bizonyítékot arra, hogy Izrael kormánya valóban érdemi változásokat eszközöl a háború vezetésében és a háború utáni intézkedésekkel kapcsolatos hozzáállásában, akkor a J Street nem támogatja tovább a jelenlegi hadjáratot” – áll a szervezet közleményében.

“Miközben a J Street továbbra is elismeri Izrael jogát – és az ország erkölcsi kötelességét -, hogy válaszoljon a Hamasz támadására, hogy megvédje magát, és hogy biztosítsa, hogy izraeli civileket soha többé ne fenyegesse veszély a Hamász gázai terrorfellegvárából, nagyon aggasztónak tartja a Netanjahu kormány lépéseit, amelyeket a harcok múlt heti újraindulása óta tett.

A harcok kiújulása óta az izraeli erők ismét nagyszabású bombázásokat folytattak, és megint elvágták vagy jelentősen csökkentették a létfontosságú segélyek áramlását. A civilek számára “biztonságosnak” kijelölt területeket bombázták, és a betegségek, az éhezés és a halálozás aránya stratégiailag és erkölcsileg is elfogadhatatlanná vált” – teszi hozzá a baloldali (állítólag) Izrael-párti csoport.

Mint ismeretes, az Izraellel szemben álló erőknek elsődleges törekvése, hogy leállítsák a Hamasz elleni offenzívát, amely lehetővé tenné, hogy a Hamasz Gázában hatalmon maradjon.

ToI

[popup][/popup]