Az izraeli nagykövet megvédte Orbánt

Írta: MTI - Rovat: Politika

Izrael budapesti nagykövete szerint Orbán Viktor miniszterelnök azonnali reakciója volt az egyetlen helyes megoldás a holokausztra emlékező, az április 21-i budapesti Élet menete körül kialakult helyzetben. Egy szervezet ugyanarra a napra hirdetett meg motorosfelvonulást Adj gázt! elnevezéssel.

Ilan Mor csütörtöki, szekszárdi látogatásán tartott sajtótájékoztatón az április 21-i rendezvénnyel kapcsolatban azt mondta: biztos abban, hogy a rendőrség és más biztonsági szervezetek teljesíteni fogják feladatukat.

A nagykövet előrebocsátotta: “vendégként” nincs abban a helyzetben, hogy tanácsokat adjon.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) vasárnap tette közzé, hogy az Élet menetével azonos napra hirdette meg egy csoport Budapesten az Adj gázt! elnevezésű Magyar motoros menetet.

Ilan Mor3-crop

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy április 21-én ne lehessen olyan politikai természetű rendezvényeket tartani, amelyek sérthetnék a felvonulók emberi méltóságát.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kedden megtiltotta a Nemzeti Érzelmű Motorosok menetét. A motoros szervezet vezetője, Jeszenszky Sándor szerdán azt közölte, hogy bíróságon támadják meg az ORFK tiltó határozatát.

Ilan Mor azt mondta, a politikusok már beszéltek, most az igazságszolgáltatásnak kell befolyásmentesnek lennie. Megjegyezte: egy hasonló felvonulást Izraelben is brutális provokációnak tartanának. “Szilárd meggyőződésem, hogy a demokratikus folyamatok Magyarországon helyes következtetést eredményeznek” – mondta a nagykövet.

[popup][/popup]