Az izraeli, aki megpróbált megszökni a Hamasz fogságából

Írta: Szombat - Rovat: Politika

SzomRon Krivoi a romok alatt szökött ki az izraeli túsz a fogságból, napokon át próbált kijutni Gázából, de nem ismerte a terepet és végül elkapták.

Ron Krivoi

Mielőtt a Hamász szabadon engedte volna, Ron Krivoi sikeresen kiszabadult annak a romba dőlt gázai épületnek a maradványai közül, ahol fogva tartották a terroristák. A férfi napokon át próbált kijutni a Gázai övezetből, de végül a helyi civilek visszavitték a Hamász-terroristákhoz – írja a hetek.hu.

A 25 éves orosz-izraeli kettős állampolgárságú Krivoi-t vasárnap este az orosz kormány közbenjárására engedte szabadon a Hamász, 13 másik izraeli és három külföldi túsz mellett, akiket a gázai tűzszünet harmadik napján engedtek el.

Krivoi hangmérnökként dolgozott a Re’im zenei fesztiválon, ahol a Hamász-mészárlás is történt, és ahonnan október 7-én elrabolták több tússzal együtt.

Nagynénje, Yelena Magid beszámolója szerint miután Krivoi-t a terroristák elhurcolták, egy lakóépületben tartották fogva a Gázai övezetben.

Aztán “a bombázások miatt az épület összedőlt, de neki sikerült kijutnia a romok közül és (így) kiszabadult”.

“Néhány napig egyedül bujkált (Gázában)” – mondta Magid, és hozzá tette, hogy később gázai civilek találták meg őt és vitték vissza a Hamász terroristáihoz, s így újból fogságába került.

“Megpróbált eljutni a határig. Nem volt rá lehetősége, hogy megtudja, hogy egyáltalán hol van és hová kell mennie, így nem tudott eligazodni a nyílt terepen. Egyedül volt” – fogalmazott Magid.

Teljes cikk

[popup][/popup]