Az iráni média öt izraelit nevezett meg, akin bosszút fognak állni

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A Fars félhivatalos iráni hírügynökség vasárnapi jelentésében öt izraeli személyt nevezett meg, akiket Hossein Salami, az Iráni Forradalmi Gárda (IRGC) parancsnoka felelősnek tart Hassan Sayyad Khodai ezredes haláláért. Khodai az izraeli hírszerzés szerint az izraeliek elleni merényletek fő felelőse volt és nemrég merénylet áldozata lett. A Fars fenyegetése szerint a „gonosz cionisták”, tettükért méltó bosszúra számíthatnak.

A Fars hírügynökség a fenti képpel illusztrálta a bejelentést

A Fars az öt izraelit „a cionista rezsim katonai, biztonsági, kiber és technológiai szakembereiként” említi, akik a teheráni biztonsági szervek és hírszerzés folyamatos megfigyelése miatt nemsokára „rejtőzködni kényszerülnek”. Róluk és családjukról állítólag részletes adatok, – fotók és videók, munkahelyi- és lakáscímek, vezetékes és mobil telefonok számai, postafiókok – állnak az irániak rendelkezésre.

Az öt személy „iszlám országokban tervezett szabotázs-cselekményeket és ellenállási aktivisták meggyilkolását szervezte.” Egyikük, Amos Malka vezérőrnagy korábban a katonai hírszerzés parancsnoka volt, jelenleg pedig kiberbiztonsági vállalatokat felügyel, amelyek a Moszad és a Sin Bét beszállítói.

Amosz Malka (Forrás: Wikidata)

Izrael hétfőn figyelmeztetést adott ki állampolgárainak, hogy tartózkodjanak a Törökországba történő utazástól, mert az „magas kockázattal jár” és a Khodaei halála nyomán várható iráni ellencsapás miatt „valódi veszélyt rejt magában.”  Az izraeli nemzeti biztonsági tanács nyilatkozatában rámutat arra, hogy a merényletet követően az irániak izraeli üzletemberek és konzulátusi alkalmazottak biztonságát fenyegethetik szerte a világon, és az Iránnal szomszédos országokban tartózkodó izraeli polgárok sincsenek biztonságban.

Algemeiner – Bassa László

Címkék:bosszú, Forradalmi Gárda, Irán, merénylet

[popup][/popup]