Az év fotóján: legyilkolt izraeli nő holttestét hurcoló Hamasz pribékek

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Politika

Ali Mahmud, aki október 7-én elkísérte a Hamász terroristáit, és lefényképezte Shani Louk izraeli túsz elrablását és holttestét, elnyerte a Reynolds Journalism Institute rangos fotográfiai díját.

A Reynolds Journalism Institute a közelmúltban ítélte oda az Év fotója rangos elismerését az AP fotósának, Ali Mahmudnak, aki október 7-én elkísérte a terroristákat, és velük egyetértésben megörökítette, amint azok súlyos atrocitásokat és emberiség elleni bűncselekményeket követnek el, többek között azt a pillanatot, amikor a terroristák diadalordítással hurcolják Gázába egy meggyilkolt izraeli lány, Shani Look holttestét.

Az antiszemitizmus elleni küzdelemért felelős izraeli különmegbízott, Michal Cotler-Wunsh bírálta a döntést, mint a Hamász és más gyilkos önkényuralmi rezsimek terrorista pribékjeinek “normalizálását”.

A díjat az egyesült államokbeli Missouri Egyetem Missouri Újságíró Iskolája ítéli oda évente.

A kitüntetett Mahmud egyike a HonestReporting szervezet által vizsgált fotósoknak. Ezek a fényképészek elkísérték a Hamasz pribékeit barbár ámokfutásuk során és velük egyetértésben megörökítették emberiség ellenes bűncselekményeiket. Közülük többen utána nagy hírügynökségeknek adták el ezeket a képeket, amelyek mindebben semmi kivetni valót nem találtak.

ynetnews

[popup][/popup]