Az EU vezetőit antiszemitázza egy plakát Kecskeméten

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Egy olvasónk fotózta le és küldte el lapunknak a képen látható plakátot.

A plakát közelről

A felvétel Kecskeméten készült, a vasútállomás közelében, szeptember 7-én, szerdán 15.30 tájban.

Amint látható, a méretes plakát szövege az EU vezetőit antiszemitázza otromba módon. Figyelemre méltó, hogy az Európai Bizottság elnöke 2019 óta már nem Jean-Claude Juncker, hanem Ursula von der Leyen. Az Európa Parlament elnöke sem Martin Schulz, 2022. január 18-án Roberta Metsola váltotta őt e tisztségben. Valószínűnek tűnik tehát, hogy három évnél is régebbi lehet a felirat, s csak úgy itt maradt, a helyiek már észre sem veszik, s csak egy-két arra kószáló látogatónak szúr szemet. Netán még a nagy Soros-ellenes, migránsellenes kampány idején kerülhetett fel. Az antiszemitizmus vádja onnan jön, hogy – a kormánypropaganda szerint – az európai vezetők beengedik a túlnyomórészt moszlim vallású, s közismerten antiszemita migránsokat az öreg kontinensre.

Az eredeti felvétel

Amúgy a plakáton semmi nem utal arra, hogy ki helyezte ki, kinek a megbízásából készült, kitől származik az üzenet. Nem zavar senkit, s úgy látszik, addig marad ott, amíg az enyészet el nem pusztítja.

A képet elküldtük Kecskemét Polgármesteri Hivatala Ügyfélkapcsolati Csoportjának az [email protected] email címre. Amint válaszolnak, azt ugyanitt közöljük. Olvasóinkat is kérjük, ha tudnak valamit a plakát hátteréről, avagy máshol is láttak hasonlót, tájékoztassák szerkesztőségünket az [email protected] e-mail címen.

Címkék:antiszemitizmus, EU, Kecskemét

[popup][/popup]