Az Adidas együttműködik a Rágalmazásellenes Ligával az antiszemitizmus elleni küzdelemben

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A német Adidas sportruházati óriáscég csütörtökön bejelentette, hogy partnerségre lép a Rágalmazásellenes Ligával (ADL), az amerikai zsidóság legismertebb antirasszista szervezetével,  az antiszemitizmus elleni küzdelemben, miután Kanye West antiszemita megjegyzései miatt a cég megszakította a rapperrel az együttműködést.

Az ADL Westet elítélő kampányára, valamint a részvényárfolyam zuhanására reagálva az Adidas felbontotta a szerződést a rapperrel. West vagyona a lépést követően 2 milliárd dollárról 400 millió dollárra esett vissza.

Az Adidas észak-amerikai elnöke, Rupert Campbell az ADL éves New York-i csúcstalálkozóján jelentette be az új partnerséget.

„Elismerjük, hogy nem mindig döntünk jól. Nem vagyunk tökéletesek, de most itt kétségkívül jó döntést hoztunk” – mondta Campbell a zsidó közösség tagjainak.

“Korábbi partnerünk rasszista és antiszemita gyűlöletbeszédével megsértette értékeinket. Lépéseket tettünk, hogy megkezdjük a partnerség felbontását… Az antiszemitizmusnak, a rasszizmusnak és a gyűlöletnek nincs helye a sportban, az Adidasnál és a társadalomban” – tette hozzá.

“Ezt szeretném hangosan és világosan elmondani mindenkinek. Továbbra is kiállunk a zsidó közösség mellett az antiszemitizmus elleni harcban, és a világ minden olyan közösségével, amely igazságtalansággal és diszkriminációval szembesül” – hangsúlyozta Campbell.

Az ADL vezérigazgatója, Jonathan Greenblatt egy új Samba tornacipőt húzott fel, ekképp üdvözölve a partnerséget.

i24news

Címkék:Adidas, Kanye West

[popup][/popup]