Axel Springer: Ha Izrael-ellenes vagy, ne dolgozz nálunk!

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az Axel Springer alkalmazottainak csütörtöki videókonferenciáján a cég vezérigazgatója, Mathias Döpfner tájékoztatást adott a berlini cég központja előtt felvont izraeli zászlóval kapcsolatban.

Az Axel Springer központja Berlinben

Azoknak a munkavállalóknak, akik kifogásolják az izraeli zászlót a cég központjának épülete előtt, új munkahelyeket kell keresniük – mondta Mathias Döpfner csütörtökön a vállalat 16 ezer alkalmazottjának.

“Úgy gondolom, és nagyon őszinte vagyok önökkel, akinek a szörnyű antiszemita demonstrációk után gondot okoz, hogy a német és a berlini zászló mellett egy hétig izraeli zászlót látnak, azoknak új munkahelyet kell keresniük” – mondta Döpfner egy videokonferencián az Axel Springer alkalmazottainak szerte a világon.

A berlini székhelyű Axel Springer Európa legnagyobb digitális kiadója, amely többek között a Bild, a Die Welt, a Business Insider, a Politico Europe és sok más médium tulajdonosa.

A céget 1946-ban alapították a megszállt Németország nyugati felén. A társaság öt alapvető értéke közül az egyik, amely weboldalán szerepel, a következő: “Támogatjuk a zsidó népet és Izrael Állam létezésének jogát.”

 

Matthias Döpfner

Döpfner szerint egyesek kijelentették, hogy nem akarnak olyan cégnél dolgozni, amely ilyesmit csinál.

„Azt hiszem, ez lényeges… Az ilyen személy nem felel meg a cégnek és a cég értékeinek. Ez ilyen egyszerű”- mondta.

Az Axel Springer központja előtt májusban tűzték ki az izraeli zászlót, miután Németország-szerte antiszemita demonstrációk zajlottak a „palesztinbarát”-nak nevezett tüntetéseken., Többek között zsinagógák elé vonultak, zsidóellenes szlogeneket kiabáltak, zsidó intézmények ellen támadtak meg és izraeli zászlókat égettek.

Angela Merkel német kancellár azt mondta, hogy “aki ilyen tiltakozásokat használ a zsidógyűlölet meghirdetésére, visszaél tiltakozási jogával”.

Horst Seehofer német belügyminiszter akkor azt mondta, hogy “aki antiszemita gyűlöletet terjeszt, érezni fogja a törvény teljes erejét”.

Jpost.com

[popup][/popup]