Átültetésre váró pácienseknek adományozta a család balesetben elhunyt lányuk szerveit

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Miril Toema, halálos autóbalesetet szenvedett 14 éves izraeli lány szerveit öt beteg testébe ültették át, ezzel megmentve az életüket.

Miril Toema (Forrás: Családi kép)

A tinédzsert, Kfar Yassif település lakóját a Galilee Medical Center egészségügyi központba vitték, miután a falu kereszteződésénél a 85-ös úton egy autóbalesetben megsérült.

Dr. Yoav Hoffman, az intenzív kórházi osztály igazgatója elmondta, hogy Mirilt kritikus állapotban, intubációval és sokszervi sérüléssel hozták az osztályra.

Miután három napig küzdöttek az életéért, az orvosi csoport végül kénytelen volt megállapította az agyhalál beálltát. Mirill családja azonnal beleegyezett abba, hogy szerveit rászorulóknak adományozzák, minél több ember életét megmentve ezáltal.

Az életfontosságú transzplantációra várók között volt egy 9 éves lány a Tel Hashomer kórházban, akinek szívátültetésre volt szüksége; egy 8 éves lány és 16 éves fiú, akik megkapták Miril két veséjét. Egy 58 éves nő a Beilinson Kórházban tüdőtranszplantáción esett át, egy azonos korú nő pedig májátültetésen a Hadassah Kórházban.

 

Miril nővére, Nadine elmondta: “Miril egy kis angyal volt, aki folyamatosan segített másoknak, és azt akartuk, hogy a halálában is segítsen az embereknek.”

Masad Barhoum professzor, az orvosi központ főigazgatója köszönetet mondott azoknak az orvosoknak, akik Mirilt a kórházba érkezése óta kezelték, valamint a szervmentési eljárásban részt vevő szakembereknek. Köszönetet mondott Miril családjának, aki beleegyezett a szerveinek adományozásába, valamint az orvosi központ transzplantációs koordinátorának, Eva Steiner nővérnek.

 

[popup][/popup]