Arató András: A Klubrádió tovább szól

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Mint beszámoltunk róla, Köves Slomó nagy interjút adott a HVG-nek, ebben összefoglalta, miért nem menedzseli tovább az EMIH baloldali médiumokból álló portfólióját.

Arató András (Fotó: facebook)

Köves úgy fogalmazott, hogy „a kezdetektől betegesen gyanakvó, ellenséges légkörben” nem tudták céljaikat megvalósítani.

Az interjú megjelenése után sokan telefonáltak a Klubrádióba, kérdezvén, hogy Kövesék kivonulásával nem kerül-e veszélybe a rádió.

Arató András, a Klubrádió elnöke és többségi tulajdonosa a rádió Ez itt a Fórum című műsorában válaszolt a kérdésekre. Egyértelműen fogalmazott: a rádió nincs veszélyben.

Elmondta, hogy 2015/2016-ban az EMIH-hez köthető cégtől érkező 140 millió forintos befektetés valóban fontos volt az akkor rossz anyagi helyzetben lévő Klubrádiónak. Ennek fejében az EMIH-érdekeltségű Brit Media Kft 14 %-os részesedést kapott a rádió tulajdonából. Ezt később továbbadták egy izraeli magánszemélynek. Ám bárkihez – akár ha Habony Árpádhoz, példálózott Arató András – kerül is ez a tulajdonosi rész, nem tudhat befolyást gyakorolni az Arató ellenőrzése alatt álló 86 %-kal szemben.

Így tehát Köves Slomó üzenetét nem is tudja igazán értelmezni, hiszen Kövesnek semmi tulajdona nincs a rádióban, így nincs is honnan kivonulnia.

Egyébként – mondta Arató – a Klubrádiót 10 év alatt mintegy 1.5 milliárd forinttal támogatták a hallgatók, ami világosan mutatja, hogy valójában kin múlik a rádió sorsa.

Reagált még Köves Slomó megjegyzésére, aki szerint a négy év után létrejövő „Csak semmi majré” című, zsidó tematikájú műsor volt az egyetlen, aminek indulását eredményként lehet értékelni. Ez áll szemben, úgymond, a 700 millió forinttal, amit az évek során a média portfólióba befektettek.

Arató úgy emlékezett, hogy az egy éve indult műsort mindössze másfél éve kezdeményezték, és féléves előkészítés előzte meg. Az eredeti tervek szerint a Mazsihisz és az EMIH egy-egy képviselője cserélt volna eszmét egy moderátor vezetésével, de az első adás után a Mazsihisz elutasította a további együttműködést, mert nem kívántak az EMIH-hel együtt szerepelni. Így maradt a féloldalas felállás, amikor Köves Slomó és Rózsa Péter műsorvezető beszélgettek egy-egy meghívott személlyel, amit maga sem tartott több szempontból szerencsésnek.

Címkék:Arató András, Klubrádió, Köves Slomó

[popup][/popup]