Antiszemita támadások zúdulnak az izraeli apától született szépségkirálynőre

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Zsidó szervezetek és helyi politikusok emelik föl szavukat a közösségi médiát elöntő gyűlöletáradat ellen.

April Benayoum (Forrás: Twitter)

 A Miss Provence cím tulajdonosa, April Benayoum a Miss France, a francia szépségkirálynői cím egyik várományosa. A szombat esti döntő során April elmondta, hogy édesapja izraeli, ami dühödt reakciókat váltott ki. Twitter üzenetek sokaságában követelték, hogy zárják ki a versenyből. Akadt olyan is, aki ezt írta: „Hitler elfelejtett kinyírni téged”.

A franciaországi zsidó intézmények ernyőszervezete (CRIF) a támadásokat aljasnak és elfogadhatatlannak minősítette, és a Twitter felelősséget emlegette az incidensért. „Minden alkalmat megragadnak, hogy a zsidók és Izrael ellenes gyűlöletet szítsák.” A rasszizmus és antiszemitizmus ellenes liga (LICRA) a Twittert „antiszemita pöcegödörnek” nevezte. Izrael nagykövetsége elítélte az esetet és teljes támogatásáról biztosította Benayoum-ot.

Hasonló szellemben nyilvánult meg Gerald Darmanin belügyminiszter, aki tweet üzenetében megbotránkozását fejezte ki és hozzátette: „Készenlétbe helyeztük a rendőrséget és a csendőrséget.” Christian Estrosi, Nizza polgármestere „megvetésre méltónak” ítélte a támadást. Clémentine Autain, Seine-Saint-Denis megye parlamenti képviselője visszataszítónak tartja, hogy a zsidókat származásuk miatt gyűlölik. Renaud Muselier, Sud Provence-Alpes-Côte d’Azur régió elnöke ezt üzente: „April tökéletesen képviseli régiónkat, az ellene indított antiszemita támadás undorító.”

 

United with Israel – Bassa László

Címkék:April Benayoum, Miss France

[popup][/popup]