„Allah büntesse meg a zsidókat és azokat, akik támogatják őket”

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Politika

A Palesztin Hatóság (angol rövidítése: P.A.) iskolai tanterve tele van antiszemitizmussal, erőszakra való felbujtással, Izrael démonizálásával és a dzsihád népszerűsítésével.

A Palesztin Hatóság iskoláiban lelkesen ünneplik az október 7-i mészárlás borzalmait dalokban, kifestőkben és színdarabokban – derül ki egy új jelentésből.

Legalább 11 iskola, köztük nyolc, amelyet a Palesztin Hatóság működtet Júdeában és Szamáriában, közismert nevén Ciszjordániában, lelkesen ünnepelte a szörnyű Hamász-támadást, amelynek során 1200 embert ölt meg Izraelben, főként civileket – áll az Institute for Monitoring Peace and Cultural Tolerance in School Education (IMPACT-se) csütörtökön közzétett jelentésében.

Nem meglepő mindez azok után, hogy a palesztin iskolákban évek óta gyűlöletre nevelik a gyerekeket. A P.H. tanterve tele van antiszemitizmussal, erőszakra való felbujtással, Izrael démonizálásával és a dzsihád népszerűsítésével, amit az IMPACT-se dokumentált.

A P.A. tantervet Júdea és Szamaria egész területén, valamint a Gázai övezetben is tanítják, ami azt jelzi, hogy a Hamász jóváhagyja a tanterv tartalmát.

“A Palesztin Hatóság által működtetett iskolákban ugyanazt a tananyagot tanítják, mint amit az október 7-i gázai terroristák ezrei tanultak. Az iskolákban nyilvánosan ünneplik a Hamasz terroristái által elkövetett szörnyű atrocitásokat” – mondta Marcus Sheff, az IMPACT-se vezérigazgatója.

A Ya’bad fiúiskolában a szülőket arról tájékoztatták, hogy az iskola október 18-án zárva lesz “mártírjaink tiszta vére iránti tiszteletből és a gyáva náci megszállás által elkövetett mészárlások elítélése miatt”.

Az iskola vezetőinek levele így zárul: “Nincs hatalom és nincs hatalom, csak Allah által. Isten büntesse meg a zsidókat és azokat, akik támogatják őket”.

Palesztin gyerekek a motoros sárkányrepülővel Izraelbe átjutott “szabadságharacosokat” (értsd: terroristákat) ünneplik

“Döntő fontosságú, hogy a nemzetközi segélyekből – beleértve az Európai Unió pénzeszközeit is – egyetlen centet se folyósítsanak ehhez a gyilkos indoktrinációhoz ” Mondta Marcus Sheff.

Az Európai Unió a Palesztin Hatóság legnagyobb adományozója. Az Európai Unió egy alapítványon keresztül közvetlenül fizeti a palesztin oktatási ágazat köztisztviselőinek fizetését, beleértve a “Palesztin Tantervfejlesztési Központ” tisztviselőit, akik a tantervet kidolgozzák, végrehajtják és tanítják – jegyezte meg az IMPACT-se.

Az összeg összesen 220 millió eurót tesz ki évente.

Az IMPACT-se szerint a palesztinai oktatás további támogatói közé tartozik a Közös Finanszírozási Megállapodás néven ismert csoportosulás, amelynek keretében Németország, Norvégia, Finnország és Írország kétoldalúan finanszírozza a palesztinai oktatási minisztériumot.

JNS

[popup][/popup]