„A világ nem nézhet félre” –Biden a Hamász által elkövetett nemi erőszakról

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Joe Biden amerikai elnök egy bostoni adománygyűjtő összejövetelen azt mondta, hogy a világnak el kell ítélnie a Hamász terroristái által elkövetett szexuális erőszakot. Felidézett több tanúvallomást az izraeli nők ellen október 7-én és azt követően elkövetett szörnyű nemi erőszakról és csonkításokról.

“Beszámolók olvashatók nők – akár többszöri – megerőszakolásáról, élő nők testének megcsonkításáról, női holttestek meggyalázásáról. A Hamász terroristái a lehető legtöbb fájdalmat és szenvedést okozzák a nőknek és lányoknak, mielőtt meggyilkolták őket. Ez megdöbbentő” – mondta Biden.

“A világ nem nézheti tétlenül, hogy mi történik. Mindannyiunk – kormányok, nemzetközi szervezetek, a civil társadalom és az üzleti szféra – kötelessége, hogy határozottan, kétértelműség nélkül elítéljük a Hamász terroristáinak szexuális erőszakoskodását. Kétségek nélkül, kivétel nélkül” – tette hozzá.

Biden úgy vélte, a Hamász megsértette az általa közvetített tűzszünetet, amikor nem volt hajlandó szabadon engedni a fogva tartott 20 és 39 év közötti civil nőket.

“Ezeket a nőket és mindenkit, akit még mindig túszként tart fogva a Hamász, azonnal vissza kell engedni a családjukhoz” – tette hozzá az elnök. “Nem fogunk leállni, amíg nem visszük haza mindannyiukat, és ez egy hosszú folyamat lesz”.

ToI

[popup][/popup]