A régi ortodoxia hívei nyílt levélben tiltakoznak utcára szorításuk ellen

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Mint korábbi cikkünkben írtuk, a Kazinczy utcai ortodox zsinagóga és a kis imaház azonnali bezárását a felújítási munkákkal indokolta a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség (MAOIH) új – az EMIH-hez lojális – vezetősége. A régi ortodoxia hívei – akik jogi úton is vitatják az új vezetés legitimitását, és Somré Hadasz néven tartják össze híveiket – az utcára szorulva imádkoztak. Helyzetük ellen tiltakozva nyílt levelet fogalmaztak a MAOIH új vezetőjének.

A régi ortodoxia híveit az EMIH-hez hű új ortodox vezetés felújítási munkálatokra hivatkozva nem engedi be a bezárt Kazinczy utcai zsinagógába és a kis imaházba.

“Nyílt levél Keszler Gábornak, a MAOIH elnöki tisztjét bitorló személynek

Az Ön intézkedései nyomán a mai nappal végképp megbénult a MAOIH vallási élete.  Mára el lett zárva a Kazinczy utcai MAOIH-központ és épületegyüttes összes vallási intézménye a belföldi és külföldi látogatók elől.  Különféle felújítások ezt nem indokolják, és nem is indokolhatják.  A sorozatos bezárások, át- és kiszervezések, felújítások egyetlen célt szolgálnak: az Ön gazdáinak – az EMIH-nek, Köves Slomónak és Baruch Oberlandernek – a hatalmi törekvéseit, a MAOIH bekebelezését az EMIH nevezetű biznisz-egyházba.

A MAOIH legitim tagsága felszólítja Önt, hogy:

1.) azonnali hatállyal tájékoztassa a tagságot, hogy a Kazinczy utcai MAOIH-épületegyüttes három, imádkozásra használt épületében illetve helyiségében pontosan milyen felújítások történnek illetve milyen felújításokat terveznek a következő hónapokban;

2.) a felújításokra való tekintettel azonnali hatállyal nyissa meg az épületkomplexum imádkozásra alkalmas számos helysége közül legalább az egyiket – például a Dísztermet vagy a Hanna éttermet” – zárul a Somré Hadasz július 20-i nyílt levele.

Kapcsolódó cikk:

Megvalósítják álmaikat

[popup][/popup]