A Palesztin Hatóság egymilliárd dollárt fizetett terroristáknak az elmúlt 4 évben

Írta: Avi/ujkelet.live - Rovat: Politika

A Palesztin Hatóság az elmúlt négy évben 4 milliárd sékelt – vagyis 1,12 milliárd dollárt – fizett ki terroristáknak és családjaik számára, mondta a stratégiai ügyekért felelős minisztérium egykori vezérigazgatója és a hadsereg hírszerzési és kutatási részlegének korábbi vezetője a hétfői Knesszet fórumon.

Mahmud Abbasz, a Palesztin Hatóság elnöke

Josszi Kuperwasser elmondta a Külügy- és Védelmi Bizottságnak, hogy minél hosszabb ideig tartottak fogva egy palesztin biztonsági foglyot, “annál magasabb fizetést kapott… Azok, akik több mint 30 éve börtönben ültek 12,000 sékelt kapnak (kb. 930,000 Ft) havonta”. “Szabadulásukkor támogatást és munkát kapnak a Palesztin Hatóságnál. Ezen felül katonai rang is jár nekik, melyet a börtönben töltött évek száma alapján határoznak meg.”

Kuperwasser azt is elmondta a bizottságnak, hogy amikor a Palesztin Hatóság azt állítja, hogy a terroristák családjainak kifizetései szociális juttatások a rászorulók számára, nem igaz. A palesztinok saját költségvetési dokumentumai “egyértelműen kijelentik, hogy ezek fizetések, és nem pedig jóléti juttatások.”

Kuperwasser az amerikai elnök, Donald Trump izraeli látogatása után tájékoztatta a minisztereket. Trump a Mahmúd Abbásszal tartott közös sajtótájékoztatón Betlehemben röviden célzott a jelenségre: “A béke soha nem fog gyökeret verni olyan környezetben, ahol az erőszakot tolerálják, finanszírozzák vagy jutalmazzák.”

Kuperwasser rávilágított, hogy az Egyesült Államok és Izrael hosszú éveken át szinte figyelmen kívül hagyta a kifizetések jelentőségét, és csak az elmúlt hat hónapban vált a jelenség fontos kérdéssé. Most az amerikai kongresszus büntető jogszabályokat szorgalmaz ellene – a Taylor Force Act törvényt.

“Hajlandóak voltak elhinni a hazugságot, hogy társadalmi támogatást nyújtanak. A gyakorlatban semmilyen lépést nem tettek a helyzet megváltoztatására, és miközben a palesztinok állítólag a béke támogatására törekszenek továbbra is pénzelik a terroristák családjait “– mondta Kuperwasser.

“A terrorcselekmények anyagi alapú díjazása terrorizmusra bátorítás, valamint szembe megy a nemzetközi joggal, a nemzetközi egyezményekkel, az oszlói megállapodásokkal és más megállapodásokkal, amiket aláírtak.”

A bizottság elnöke, Avi Dichter (Likud) elmondta, hogy a legfelsőbb szintű biztonsági és politikai tisztviselőkkel tervez megbeszélést, hogy megvizsgálja, milyen lépéseket kell tennie Izraelnek a folyamatos (palesztin) felbújtás ellen.

Izrael már régóta vádolja a palesztinokat, köztük Abbász Fatah pártját, hogy gyűlöletre és erőszakra buzdít az izraeliek ellen.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]