„A Ku Klux Klánnal a rasszizmus ellen”

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az amerikai tanárok szakszervezetének Los Angeles-i részlege a BDS mozgalom támogatásáról készül szavazni.

UTLA demonstráció 2019-ben Los Angelesben

A United Teachers Los Angeles (UTLA) szeptemberben arról a határozati javaslatról fog szavazni, amely sürgeti az USA kormányát, hogy szüntesse be Izrael segélyezését és támogatja az „izraeli apartheid”ellen irányuló BDS mozgalmat. Erről ír a The Los Angeles Times.

„Állami iskolák nevelőiként különleges felelősséggel tartozunk azért, hogy szolidaritást vállaljunk a palesztin néppel, mivel az amerikai kormány évi 3,8 milliárd dolláros támogatásban részesíti Izraelt, így az általunk befizetett adó az apartheid és háborús bűnök pénzelésére megy” – így a határozati javaslat.

Három UTLA alapszervezet már a BDS támogatása mellett foglalt állást, és a United Educators of San Francisco (UESF) elsőként hasonló határozatot fogadott el májusban, amiben „apartheid és háborús bűnök” szerepeltek Izrael számláján – írja a The Los Angeles Times.

Az UTLA az állami tanárokat tömörítő második legnagyobb szakszervezet az USÁ-ban.

A UTLA a határozati javaslattal kapcsolatban felmerült aggodalmakra honlapján június 1-jén a következőkben válaszolt: „Viták és nézeteltérések természetesek egy demokráciában és szervezetünkben is, még abban az esetben is, ha éles a szembenállás a két oldal részéről. Feladatunk, hogy nevelő célzatú, biztonságos környezetet teremtsünk minden egyes diák számára. Az UTLA kiáll a rasszizmus, szexizmus, antiszemitizmus, idegengyűlölet, homofóbia és iszlamofóbia minden megnyilvánulási formája ellen.”

Michael Oren, Izrael korábbi amerikai nagykövete vasárnap azt írta a Twitteren: ha a szakszervezetek Izrael bojkottjával akarnak harcolni az antiszemitizmus ellen,az olyan, mintha a rasszizmus elleni harcban csatlakoznának a Ku Klux Klánhoz.

 

Algemeiner – Bassa László

Címkék:amerikai szakszervezetek, BDS, Izrael bojkott

[popup][/popup]