“A hadsereg elfogadott egy őrült feminista programot”

Írta: Avi/ujkelet.live - Rovat: Politika

Avigdor Liberman védelmi miniszter szombaton bejelentette, hogy kitiltotta Izrael szefárd főrabbiját és két másik rabbit a katonai rendezvényekről, miután azok a női katonák integrációja ellen foglaltak állást.

Yitzhak Yosef

Egy asdodi rendezvényen beszélve Liberman hangsúlyozta, hogy Yitzhak Yosef, Shmuel Eliyahu és Shlomo Aviner nyilatkozatai “nem helyénvalóak”.

“A nők mindig is részesei voltak a zsidó nép védelmének, Debóra prófétától … Szenes Hannáig.”

A védelmi miniszter kijelentette, hogy az állami alkalmazásban lévő rabbiknak “az államot kell képviselniük”, ezért nem vehetnek részt hivatalos eseményeken, amíg vissza nem vonják észrevételeiket.

“Utasítottam a hadsereget, hogy az izraeli szefárd főrabbi (Yitzhak Yosef), Aviner rabbi és  Eliyahu rabbi semmilyen esetben sem vehet részt a katonaság rendezvényein. A hadseregre támadni, a katonai szolgálat ellen beszélni, majd részt venni a katonai eseményeken ésszerűtlen dolog.”

Gadi Eisenkot vezérkari főnök

Eliyahu, Szafed főrabbija és a Főrabbinátusi Tanács tagja, szerdán a katonai rádiónak azt nyilatkozta, hogy Benjamin Netanjahu miniszterelnöknek el kéne bocsájtania Gadi Eisenkot vezérkari főnököt, amiért női katonákat is felvesznek a harcoló alakulatokba.

“A hadsereg elfogadott egy őrült feminista programot”- dühöngött Eliyahu. “Nem tudom, mi ütött Eisenkotba. A minisztereknek és a miniszterelnöknek meg kellene mondaniuk Eisenkotnak: “Csomagoljon és menjen haza, mert már épp eleget tett azért, hogy csökkentse a bevonulási kedvet. Főleg azért, mert hadat visel a vallásos katonák ellen. Felszólítom a miniszterelnököt, hogy mondja meg Eisenkotnak: ‘Menj haza.’”

A teljes cikk itt olvasható.

Címkék:feminizmus, Izraeli hadsereg, női katonák, női pilóták

[popup][/popup]