A Deutsche Welle vizsgálja arab nyelvű adása munkatársainak antiszemita posztjait

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Politika

A Deutsche Welle, a német közszolgálati rádióadó vizsgálatot rendelt el, mivel négy alkalmazottja és egy szabadúszó munkatársa olyan kommenteket tettek közzé a közösségi médiában, ami relativizálja a Holokausztot és nyíltan hirdeti az antiszemitizmust. Bejelentették, hogy az arab nyelvű adás munkatársait a vizsgálat végéig felmentették a munkavégzés alól.

A vizsgálatot két független szakértő, a korábbi német igazságügyi miniszter Sabine Leutheusser-Schnarrenberger és a pszichológus Ahmad Mansour vezeti.

A közösségi média fiókokban keringő kommenteket a Süddeutsche Zeitung hozta nyilvánosságra a héten.

A Deutsche Welle megköveteli alkalmazottaitól, hogy eleget tegyenek bizonyos etikai követelményeknek; ide tartozik Izrael létjogosultságának elismerése és az antiszemitizmus elutasítása. Peter Limbourg, a Deutsche Welle főigazgatója szerint a Süddeutsche Zeitungban megjelent kommentek sértik ezeket az előírásokat.

A Deutsche Welle jelentése szerint a vizsgálatok egyaránt irányulnak a megtörténtekre, és ajánlásokat fognak tartalmazni arra nézve, hogy a jövőben hasonló incidensek ne fordulhassanak elő.

 

JTA – Bassa László

Címkék:arab adás, Deutsche Welle

[popup][/popup]