A „blokádtörők” megkönnyebbültek: nem kellett Gázában partra szállni

Írta: Szombat - Rovat: Humor, Politika

“…a legénység berezelt: mi lesz, ha Izrael mégsem tartoztatja fel őket és valóban Gázában kell kikötniük?”

„A humor a méltóság támasza, fölényünket hirdeti mindazzal szemben, amit a sors ránk mér.
Romain Gary

Az alábbi tudósítás az izraeli hírcsárdából származik.

A tunéziai ex-elnök is a gázai flottával tart

Miután az izraeli haditengerészet feltartoztatta a Gázába tartó hajórajukat és a dél- izraeli Asdod kikötőjébe terelte őket, a Marianne nevű hajó palesztin-párti aktivistái bevallották, hogy titkon megkönnyebbültek, amiért Izrael meghiúsította blokádtörő erőfeszítésüket és nem kerültek a Hamasz kezére.

„Őszintén szólva egyikünknek sem volt fogalma arról, hogy mihez kezdünk, ha tényleg elérjük Gázát” – nyilatkozta anonimitásának megőrzését kérve az egyik aktivista. „Gáza elég félelmetes helynek tűnik; a Hamasz embereket végez ki, majd az ISIS megpróbálja a Hamasz embereit lefejezni. S ráadásul nem lehet találni egy helyet, ahol felhajthattunk volna egy kupicával.”

Egy másik forrás megjegyezte, hogy lehetetlen volt egy tisztességes gázai szálláshelyet találni az Interneten, hozzátéve: erősen számított arra, hogy Izrael megmenti a hajójukat, ezért burkát nem is pakolt az útra.

A Marianne-t kísérő hajók közül három visszafordult és visszatért eredeti kikötőjükbe, mert a legénység berezelt: mi lesz, ha Izrael mégsem tartoztatja fel őket és valóban Gázában kell kikötniük?

„Ha mégis partra kellett volna szállnunk Gázában, valószínűleg egyből kivégeznek, főleg miután rájönnek, hogy az út alatt megettük az összes ’humanitárius segélyt’ – nyilatkozta egyik tagjuk az Israeli Daily-nek. „Tehát végül duplán jól jártunk: szerepelhettünk a BBC-n, de nem gyanúsítottak meg, hogy izraeli kémek lennénk és megúsztunk, hogy egy motorkerékpárhoz kötözve végigvonszoljanak az utcán.”

Sikereses félperces tévészereplésük és megmenekülésük ellenére az aktivisták mégis kicsit csalódottak voltak, mivel Asdodba terelték őket és nem Tel Avivba, így lemaradtak a Britney Spears témára rendezett partiról a népszerű, „The Block” nevű tel-avivi szórakozóhelyen, ahova eredetileg készültek.

Fordította: Mika Klára

 

[popup][/popup]