A Black Lives Matter társalapítója Izrael fölszámolásáról

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Patrisse Cullors egy 2015-ben, a Harvard Egyeteemen (!) rendezett konferencián Izrael fölszámolására hívott fel.

BLM co founder Patrisse Cullors calls to end Israel

No Description

Patrisse Cullors, aki korábban „képzett marxistának” nevezte magát, a Harvard Egyetem jogi karán az Emberjogi Program keretében rendezett konferencián 2015 áprilisában tartott előadást, amin egyebek közt a következőket mondta:

“Palesztina a mi nemzedékünk Dél-Afrikája. Amennyiben nem lépünk fel egyenesen és bátran az Izraelnek nevezett imperialista projekt ellen, végünk van.”

Az ülésszakon résztvevő szélsőbaloldali aktivisták között Cullors is beszámolt a Nyugati-parton és Gázában szerzett tapasztalatairól. Kijelentette: az izraeliek és „cionisták” részéről „erőszakot” és „terrort” tapasztalt a palesztinokkal szemben. A hallgatóságnak azt tanácsolta, hogy az amerikaiak a Bojkott, Tőkekivonás és Szankciók (BDS) néven ismert mozgalom támogatásával tehetnek a legtöbbet azért, hogy nyomást gyakoroljanak Izraelre, hogy változtasson a palesztinokkal kapcsolatos politikáján.

Cullors nemrég lemondott a BLM Global Network Foundation ügyvezető igazgatói tisztségéről, amelyet öt éven át töltött be. Ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy más tervei vannak: második könyvének megjelentetése és televíziós fellépések a Warner Bros társaság műsoraiban.

Hirtelen távozása nyomán kérdések merültek föl pénzügyeivel kapcsolatban. A New York Postban áprilisban riport jelent meg arról, hogy négy házat vásárolt 3,2 millió dollár értékben, ami szemet szúrt más aktivistáknak. Hawk Newsome, a Black Lives Matter Greater New York City szervezet vezetője „független vizsgálatot” javasolt az alapítvány pénzügyei körül.

Cullors tagadja, hogy az alapítványtól fizetést kapott volna. Kritikusai viszont felhívják a figyelmet arra, hogy adományokból nyúlhatott le összegeket. Cullors erre azt válaszolta, hogy jövedelme könyveinek eladásából és YouTube szerződéséből származik.

Foxnews – Bassa László

Címkék:BLM, Izrael, Patrisse Cullors

[popup][/popup]