Narancsliget Adományközpont nyílt Budapesten

Írta: MTI - Rovat: Politika

A JDC Magyarország / MAZS Alapítvány külföldi sikeres példák mintájára megnyitotta a Narancsliget Adományközpontot. Az adományközpontban eladott áruk értékesítéséből befolyt összeggel az alapítvány a nehéz helyzetben lévő gyermekes családokat támogatja. A Narancsligetben értékesített tárgyi adományokat magánszemélyek és cégek, vállalatok ajánlják fel jótékony célra.

A MAZS Alapítvány az elmúlt időszakban más szervezeteket, projekteket is támogatott. 2012 februárjában támogatást kapott “A Város Mindenkié” csoport “Szemüveget a bírónak!” – hajléktalan embereknek szóló szemüveggyűjtő kampánya. Ennek keretében az alapítvány saját készletéből közel 170 db különböző dioptriájú olvasószemüveget nyújtott át. A szervezet részéről elmondták, hogy ebből a mennyiségből nemcsak saját tagságuknak, de a velük kapcsolatban lévő más hajléktalan-ellátó intézményeknek is juttatnak. 

narancsliget_12_03_25.jpg

2011 júliusában a MAZS Alapítvány több mint 7 millió forint értékű adományt jutatott a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének. A kiváló minőségű eszközöket (beépített pumpával ellátott felfújható matracok, elemes és petróleumos viharlámpák, tányér és bögre szettek) a Vöröskereszt alapfeladatainak ellátására, a nehéz sorsú embertársaink megsegítésére, valamint katasztrófasegélyezésre használja fel.

2010-ben a JDC a MAZS Alapítványon keresztül 2 millió Ft-ot adományozott a vörös iszap katasztrófa károsultjainak, mely összegből hasznos háztartási eszközöket, lakás felszerelési cikkeket tudtak vásárolni a károsultak.

A Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány szerteágazó tevékenységeinek, programjainak folytatásához továbbra is számít a közösség erejére, segítőkészségére. Az alapítvány ezúton is szeretné megköszönni mindazoknak a támogatását, akik tavaly segítséget nyújtottak, és a JDC Magyarország / MAZS Alapítványnak ajánlották fel az SZJA 1%-át.

További információk, ide kattintva olvashatók.
 

[popup][/popup]