Limmud 2011: zsidónegyed, erotika, web2 vagy amit akartok

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Tudjuk, hogyan óvhatjuk meg a nagypapa hagyatékát, mivel készüljünk a
szombatra, hol vásároljunk kósert Budapesten, és hogyan készíthetünk
saját imakönyvet? Emellett a gyakorlati kérdések mellett az itthoni
zsidóságról, a külföldi zsidó közösségekről, zsidók és nem zsidók
kapcsolatáról beszélgethetünk, tanulhatunk, a Limmud Konfesztiválon
október 30. és november 1. között Budapesten.

 

 

limmud(2).jpg

A konferenciák, szabadegyetemek, workshopok és tréningek jellegzetességeit ötvöző Limmud a nyolcvanas évek elején indult útjára Angliában. Magyarországon immár ötödik éve várja izgalmas, aktuális témákkal az érdeklődőket.
Az idei előadások és foglalkozások négy fő téma köré szerveződnek: az itthoni zsidóság, a külföldi zsidó közösségek, zsidók és nem zsidók kapcsolata, valamint a zsidóság megélésének gyakorlati kérdései.

Az előadások és kerekasztal-beszélgetések alkalmával szó lesz a régi pesti zsidónegyedről, házasságról, a zsidóság szociális érzékenységről, a határon túli magyar közösségekről.  Olyan kényesebb kérdések is terítékre kerülnek a három nap alatt, mint a házasságtörés, az erotika, valamint transzneműek helyzete a zsidóságban.

Kiderül, hogyan óvhatjuk meg a nagypapa hagyatékát, mivel készüljünk a szombatra, hol vásároljunk kósert Budapesten, és hogyan készíthetünk saját imakönyvet. Szó lesz a megkerülhetetlen témákról is; az antiszemitizmusról, a cionizmusról és Izrael politikájáról. Bemutatjuk a Facebook és Youtube használatát zsidó szemszögből, illetve a rabbi, az orvos és az ügyvéd szakmai etikáról szóló vitájába is belehallgathatnak az érdeklődők, vagy akár részesei is lehetnek.
A több nyelven tartott előadásokon, beszélgetéseken és műhelyfoglalkozásokon kívül felolvasószínház, olasz dalest, gyerekprogramok, sok sport és kóser ellátás várja a 2011-es Limmudra érkezőket.

A szervező Limmud Magyarország Alapítványról, a Limmud idei rendezvényéről, a programokról és a helyszínről bővebb információ a www.limmud.hu oldalon található.
 

[popup][/popup]