Válasz a Mazsihisz elnökének

Írta: - Rovat: Politika

Feldmájer jól láthatóan nem adott újságírónk kérdéseire tárgyszerű válaszokat, s a
tartalmi hiányosságokat gorombaságokkal igyekezett ellensúlyozni.

 

A Szombat szerkesztősége a hitközségi választások előtt interjút kívánt készíteni a Mazsihisz elnökével, Feldmájer Péterrel. Az elnök írásban kérte újságírónk kérdéseit, melyre nyilvánvalóan közölhetetlen – a lapban közel 8 oldal (egy negyed lapszám) – terjedelemben, a válaszadási határidőt napokkal túllépve, a Szombat szerkesztőit és a lapot kiadó Magyar Zsidó Kulturális Egyesület elnökségét is becsmérelve válaszolt. Miután írását, az interjúhoz csatolt felszólító levele szerint csak teljes egészében, és azon lapszámban nem kommentálva közölhettük volna – mely elvárás a sajtószabadság viszonyai között elfogadhatatlan (ám jól jellemzi megfogalmazóját) – eltekintettünk a közléstől.

Szövegét nemrég közzétette facebook oldalán és a Mazsihisz honlapján. Jellemző módon e két fórum egyike sem kommentálható, de Feldmájer írásos válaszai – úgy véljük – nem is érdemlik meg a részletes kommentárt. Jól láthatóan nem adott újságírónk kérdéseire tárgyszerű válaszokat, s a tartalmi hiányosságokat gorombaságokkal igyekezett ellensúlyozni.

Sajnálatos, hogy Feldmájer a Mazsike elnöksége neki írott levelét nem említette, mely részint cáfolta bizonyos becsületcsorbító állításait, részint kérte, hogy tekintsen el ennek közlésétől.

Annak azonban örülünk, hogy Feldmájer Péter fontosnak tartja az „erkölcsi feddhetetlenséget.” Ennek szellemében javasoljuk, gondolják meg vezetőtársaival, nem kellene-e megsemmisíteni a BZSH  és a Mazsihisz  jogszerűtlenségektől érintett tisztségviselő-választásainak eredményeit (beleértve a Mazsihisz-elnöki posztét), és új választást kiírni.

                               

A Szombat szerkesztősége

 

[popup][/popup]