Nyílt levél Zoltai Gusztáv úr, a BZSH ügyvezető igazgatója részére

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Heisler András, a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgató jelöltje
nyílt levélben választás előtti vitára hívta ki Zoltai Gusztávot, az
ügyvezető igazgatói poszt másik jelöltjét, aki két évtizede tölti be e tisztséget. Szerkesztőségünkhöz is eljuttatott levelében Heisler úgy
fogalmaz: a vita tárgya „a magyarországi zsidóság jelene és jövője”. 

Tisztelt Zoltai Úr!

A Budapesti Zsidó Hitközség Jelölőbizottságának 2011. április 28-i döntése értelmében az ügyvezetői igazgatói posztra Zoltai Gusztávot és Heisler Andrást jelölték.

Sok ciklust követően a BZSH képviselőtestülete ezzel először kap lehetőséget a tényleges választásra. Függetlenül az erőviszonyoktól és az esélyektől, a zsidó közélet demokratikus működése szempontjából ezt mindenképpen örvendetesnek tartom.

A zsidó közélet felé történő nyitottság és a BZSH új képviselőtestületének informálása érdekében nyílt vitára hívlak, melynek témája a magyarországi zsidóság jelene és jövője. 

A vita helyszínéül a Bálint Házat javaslom. A vitát – tekintettel a választás közeli időpontjára – május első hetében kellene lebonyolítani. Elfoglaltságaidra tekintettel a számodra megfelelő időponthoz alkalmazkodni fogok, bármely késő délutáni, vagy kora esti időpont számomra megfelel. Moderátornak egy a közösségünkhöz közel álló újságírót, vagy köztiszteletben álló személyt lenne célszerű felkérni.

Tisztelettel várom válaszodat.

Budapest, 2011. május 1.

Üdvözlettel:
Heisler András

 

kapcsolódó cikkeink

„Vezetői önkény” – Heisler a Síp utcáról

Heisler is jelölt – Zoltai kihívója

Heislert másodszor is megválasztották – a BZSH nem hagyja
  

Végjáték  

[popup][/popup]