Heisler is jelölt – Zoltai kihívója

Írta: Vári György - Rovat: Politika

A Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatói posztjáért az a Heisler András is ringbe szállhat a hitközség jelölőbizottságának döntése szerint, akinek BZSH és MAZSIHISZ-küldötté választását sokak gyanúja szerint jogtalanul akadályozták meg.

A MAZSIHISZ és a Budapesti Zsidó Hitközség központi jelölőszervei április 28-án, csütörtökön döntöttek arról, kik közül választhatnak majd a küldöttek a budapesti és az országos szövetség küldöttgyűlésén. A BZSH ügyvezető igazgatói posztjáért az a Heisler András is ringbe szállhat a hitközség jelölőbizottságának döntése szerint, akinek BZSH és MAZSIHISZ-küldötté választását sokak gyanúja szerint jogtalanul akadályozták meg.

Mint korábban megírtuk, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) Választási Bizottsága nem igazolta Heisler András megszerzett képviselői mandátumát, arra hivatkozva, hogy a Dohány utcai körzetben elöljáróvá, Lágymányoson pedig a BZSH és a Mazsihisz képviselőtestülete tagjává választották.

Heisler Andras.jpg
Heisler András

Miután Heisler András (aki korábban a Mazsihisz elnökeként amiatt kényszerült távozásra, mert lemondásra szólította fel Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgatót), lemondott Dohány utcai elöljárói posztjáról, megismételt választást tartottak a lágymányosi körzetben, ahol ismét képviselőjének választotta őt a helyi közösség.
A BZSH elöljáróságának válasza nem késett sokáig: április 12-én kelt levelében Streit Sándor elnök és Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgató arról a döntésről tájékoztatta a lágymányosi körzetet, mely szerint nincs mód jelenleg új választások kiírására.

A BZSH ügyvezető igazgatójáé az egyetlen tisztség, amelyet a jelenlegi szabályozás szerint nemcsak közgyűlési küldöttek tölthetnek be, ezért indulhat Heisler. A posztért induló másik jelölt a jelenlegi ügyvezető, Zoltai Gusztáv, aki sok-sok év után kap egyáltalán ellenfelet. A BZSH elnökségéért viszont csak egyetlen jelölt, Streit Sándor indul.

A BZSH-Mazsihisz tisztségviselőinek megválasztására májusban kerül sor.

Kapcsolódó cikkeink


„Vezetői önkény” – Heisler a Síp utcáról

Nyílt levél Zoltai Gusztáv úr, a BZSH ügyvezető igazgatója részére
Heislert másodszor is megválasztották – a BZSH nem hagyja  
Végjáték  

[popup][/popup]