Heislert másodszor is megválasztották – a BZSH nem hagyja

Írta: Vári György - Rovat: Politika

Megismételt hitközségi választást tartottak Lágymányoson, miután Heisler
András lemondott a Választási Bizottság szerint lágymányosi
képviselő-testületi tagságával összeférhetetlen Dohány utcai elöljárói
helyéről. 

Mint korábban megírtuk, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) Választási Bizottsága nem igazolta Heisler András megszerzett képviselői mandátumát, arra hivatkozva, hogy a Dohány utcai körzetben elöljáróvá, Lágymányoson pedig a BZSH és a Mazsihisz képviselőtestülete tagjává választották.

Heisler Andras.jpg

Heisler András

Miután Heisler András (aki korábban a Mazsihisz elnökeként amiatt kényszerült távozásra, mert lemondásra szólította fel Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgatót), néhány napja lemondott Dohány utcai elöljárói posztjáról, megismételt választást tartottak a lágymányosi körzetben, ahol ismét képviselőjének választotta őt a helyi közösség.

A BZSH elöljáróságának válasza nem késett sokáig: április 12-én kelt levelében Streit Sándor elnök és Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgató arról a döntésről tájékoztatta a lágymányosi körzetet, mely szerint nincs mód jelenleg új választások kiírására.

Aligha kell mondani, hogy bármilyen okból távozik egy választott tisztségviselő, betöltetlen helyére választást kell kiírni. Nincs sem ok, sem példa az ellenkezőjére. A BZSH vezetése immár nyíltan, szinte hivalkodóan veszi semmibe a választói akaratot, rendre a választókkal szemben döntenek arról, ki lehet a képviselő-testület tagja. Nem a képviselő-testület választja őket, ők választják a képviselőket. A BZSH végképp túlment minden határon, vezetése visszavonhatatlanul és többszörösen illegitimmé vált. Reméljük, mindez nem csak számunkra világos.
Kapcsolódó írásunk:

Végjáték
„Vezetői önkény” – Heisler a Síp utcáról
Nyílt levél Zoltai Gusztáv úr, a BZSH ügyvezető igazgatója részére
Heisler is jelölt – Zoltai kihívója 
 

 

[popup][/popup]