Mel Gibson állítólag tíz éve adakozik Holokauszt-túlélőknek

Írta: Szombat - Rovat: Külföld, Kultúra-Művészetek

Erről tudósít a nemzetközi sajtó, az Extratv nevű hírportál nyomán.

Mel Gibson (Fotó: Getty Images)

A hír szerint a hollywoodi színész és rendező egy Survivor Mitzvah Project nevű szervezetnek adakozik, melyet egy Zane Buzby nevű hölgy alapított, aki maga is színész, Gibson kollégája tehát. A szervezet, elmondása szerint olyan Holokauszt-túlélőket támogat nyolc európai országban, akik elszigetelten, zsidó közösségektől távol élnek.

Ha így van, nem tudni, miért hozta nyilvánosságra éppen most a szervezet vezetője ezt a meglepő tényt. Mel Gibsonra már régen ráfért volna ez az imázsát javító információ, ugyanis korábban nem egyszer tett megjegyzéseket a zsidókra.

2006-ban ittas vezetésért állította elő a rendőrség, s Gibson a vele szemben intézkedő rendőrt inzultálta, mondván: „Kib… ott zsidók! A zsidók felelősek a világon minden háborúért. Maga zsidó?”

Tíz évvel később Gibson „szerencsétlen incidensnek” nevezte a történetet és a rendőrre hárította a felelősséget, aki törvénytelenül rögzítette az elhangzottakat. De hozzátette: „Az én helyzetemben az ember nem engedhet meg magának egy ilyen idei kihagyást.”

A filmsztár aztán leszögezte, hogy azóta tíz év telt el, semmiféle hasonló incidensben nem volt része, tehát a történetet ideje lenne múltbeli botlásnak tekinteni.

Ugyanezt mondja az alapítvány vezetője Zane Buzby is: „Nagy tisztelője vagyok az olyan embereknek, akik képesek megváltoztatni az életüket. Mindenki követ el hibákat, ám az hogy milyen ember vagy, abban mutatkozik meg, hogy utána mihez kezdesz ezzel a hibával. Gibson nevelte magát… Emberbaráti munkát végzett és azt hiszem, ezek a tettek magukért beszélnek…”

A Jerusalem Post cikke nyomán: jég

Címkék:Mel Gibson

[popup][/popup]