Jön a Terápia új évada 2014-ben

Írta: HBO / Szombat - Rovat: Kultúra-Művészetek

Megkezdődött a magyar HBO sorozat második évadának forgatása, miután 2012-ben sikert aratott a Terápia első szériája, mely a pszichoterápia zárt ajtók mögötti világát mutatta be Mácsai Pál főszereplésével. 

Augusztus eleje óta tart a Terápia című drámasorozat második évadának forgatása a rákospalotai Origo Filmstúdióban.

A főszerepben: Mácsai Pál (Fotó: HBO)

Az első évadot 2012-ben készítette és vetítette az HBO, mely hatalmas sajtóvisszhangot kapott, ugyanis mind témaválasztásában, mind a szereplőgárda tekintetében figyelemreméltó alkotásnak bizonyult. Az izraeli Be Tipul (Amerikában: In treatment) címmel készült sikerszéria hazai adaptációján kívül elkészült már a román, cseh és lengyel verzió is, de a régión kívül a világ számos pontján aratott jelentős szakmai és közönségsikert a sorozat. Az amerikai változat, Gabriel Byrne főszereplésével – Emmy- és Golden Globe-díjat is kapott.

Az első évadról és a sorozat izraeli hátteréről a Szombatban korábban részletesen írtunk, interjúnk Mácsai Pállal a sorozatról pedig itt olvasható.

A második évad forgatását augusztus elején kezdték meg, és a tervek szerint november végéig tart. Az első évadhoz hasonlóan, az új szériában is öt történetet kísérhetnek figyelemmel a nézők. Ezúttal azonban az írók szabadabban nyúlhattak az eredeti forgatókönyvhöz, így az ötből három történet jelentősen eltér az eredetitől – adta hírül az HBO.

A rendezők az első évadhoz hasonlóan ismét Enyedi Ildikó és Gigor Attila lesznek, akikhez a második évad egyik történetszálának rendezésében csatlakozik az Angliában végzett ifjú tehetség, Nagypál Orosolya is. A vezető forgatókönyvíró ezúttal is Tasnádi István, aki Gigor Attilával kezdte el írni a forgatókönyvet. Hozzájuk csatlakozott Jeli Viktória és Baráthy György is. Az HBO a Terápia második évadának produceri feladataira a nagy filmes múlttal rendelkező Váradi Gábort kérte fel. A sorozat 2014-ben lesz látható az HBO műsorán.

 

 

[popup][/popup]