„Amikor a kakas kukorékolt, én már keresztül is mentem rajta”

Írta: - Rovat: Kultúra-Művészetek

„Feltaláltam a rövid élet titkát!” – e szavakkal állított be egyszer Darvas Szilárd a Ludas Matyi szerkesztőségébe. Sajnos, igaza lett: alig múlt ötven éves, amikor éppen ötven esztendeje meghalt- Költőként indult, később közkedvelt humorista és konferanszié lett. Humoreszkjein kívül filmforgatókönyvet, librettót is írt: számos népszerű operett átdolgozása szintén az ő nevéhez fűződik.

 

 

Emlékezés Darvas Szilárdra

 

 

 

Feltaláltam a rövid élet titkát!” – e szavakkal állított be egyszer Darvas Szilárd a Ludas Matyi szerkesztőségébe. Sajnos, igaza lett: alig múlt ötven éves, amikor éppen ötven esztendeje meghalt. Költőként indult, később közkedvelt humorista és konferanszié lett. Humoreszkjein kívül filmforgatókönyvet, librettót is írt: számos népszerű operett átdolgozása szintén az ő nevéhez fűződik.

Ezen az estén Vallai Péter és Darvas Ferenc hang és filmbejátszásokkal, sok zenével, dallal és történettel idézik meg Darvas Szilárd alakját.

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Darvas Szilárd életéből egy kamara kiállítást állított össze a program kiegészítéseként, amely az előadás napján is megtekinthető.

Időpont: 2011. február 28. hétfő, 18:00 óra
Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum
Pontos cím: Budapest V. ker., Károlyi Mihály utca 16.

Belépődíj 1200 forint

Weboldal: www.pim.hu

 

[popup][/popup]