Weisz Api, egy jazzlegenda nyomában – Kulinária és jazz, zenés kirándulás Ceglédre!

Írta: Szombat - Rovat: Kultúra-Művészetek

Látogatás a Weisz Api a jazzlegendának is emléket állító a világon egyedülálló gyűjteménnyel rendelkező Dobmúzeumba. Kármán Sándor magángyűjteménye 1900-tól egészen napjainkig mutatja be a jazz és a klasszikus zene ütőhangszereinek fejlődését. 

 

A busz reggel 9 órakor indul az Operaház elől (Budapest VI. ker., Andrássy út)

A látogatásunk során a dobok történetén kívül megismerkedhetünk Weisz Api, a jazzlegenda munkásságával is.

Apit 1942-ben láttam először Chappy bandájával a Városi Színházban játszottak. Már volt zsidózás, amikor a németek átvették a hatalmat. A megerősödött nemzeti politika a német zeneszerzőket forszírozta. Api szüleinek egy híres étterme volt Debrecenben. 10 évesen zongorázni tanult, de később a dobok kezdték érdekelni. Gene Krupát szinte lekopírozta. Az első magyar dobos volt, aki tudott függetleníteni. Huszonnégy évesen már olyan jó zenész volt, hogy mindenhová őt hívták.” (Hardy Tamás énekes visszaemlékezése a legendáról)

 

weiszapi.jpg 

Házigazdánk, a múzeum alapítója Kármán Sándor könnyű ebéddel, (sajttál, saláta, sült zöldségek, ásványvíz, kávé és Kökény Benő, Megyeri József, Molnár Sándor és Klément György pompás vörös, fehér és rozé boraival, s Erdélyi Erzsébet operaénekes rövid programjával vár minket.

Délután séta keretében megtekintjük Cegléd város egykori zsinagógáját, és imaházát, vagy látogatás a Nagykőrösi zsinagógába

A kirándulás költsége 5000 forint, Mazsike és Bálint Ház tagoknak 4000 forint, az ár tartalmazza az útiköltséget, a múzeumi belépőt, az étkezés és a borkóstolás díját.

Jelentkezés és regisztráció:
E-mail: [email protected]
Telefon: 311-6665 (munkanapokon a délutáni órákban)

A Bálint Ház és a Mazsike Art Busz programja keretén belül
 

[popup][/popup]