„Klazz Meets The Voice”

Írta: Szombat - Rovat: Kultúra-Művészetek

Veszélyes terepre merészkedik egy operaénekes, ha adottságait a könnyűnek nevezett műfajban is kamatoztatni próbálja, ám olykor – mintegy a szabályt erősítő kivételként – adódnak csodák. Azt teremtett az 1983-ban elhunyt Klaus Nomi, és teremt most a brazil Edson Cordeiro, aki a drezdai Klazz Brothersszel állt össze egy rendkívüli projektre.

 

Klazz Brothers & Edson Cordeiro (Németország–Brazília)  

A Klazz Brothers évek óta kísérletezik a komoly- és a könnyűzene közötti árkok betemetésével, és nem is sikertelenül, hiszen Classic Meets Cuba című albumukból több mint kétszázezret adtak el. Ez azonban semmi ahhoz képest, hogy hova szárnyalnak most Cordeiro hangjával!

A zenekari kíséretben lényegében egy standard jazztrió – zongora, bőgő és dob – hallható, Cordeiro négyoktávos hangterjedelme és repertoárja azonban nem ismer határokat. Olyan természetességgel kötődik csokorba flamenco, bossa nova, gospel, jazz, rhythm and blues, popzene és opera, mintha mindig is ugyanarról a tőről fakadtak volna. Erőltetett eklektika nélkül, tökéletes egységben, hallatlan ízléssel és nem utolsósorban: rendkívül szórakoztatóan. Ahogyan az elvárható egy szenzációtól.

Közreműködnek:

Edson Cordeiro – ének, Tobias Forster – zongora, Kilian Forster – nagybőgő, Tim Hahn – dob

Időpont: 2008. szeptember 19. péntek, 19:30 óra
Helyszín: Művészetek Palotája – Fesztivál Színház
Pontos cím: Budapest IX. ker. Komor Marcell u. 1.
Jegyárak: 1500.- 2900.- 3400.- Ft
Web: www.mupa.hu

 

 

[popup][/popup]