„Scheiberdő”

Írta: Scheiber - Rovat: Közösség

Foglalkozás, amely egyúttal az állami erdészetek „Bevisszük az erdőt a suliba – Egy nap az erdészetekkel” oktatási program első állomása is.
Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára és Heisler András a Magyar Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke megnyitja a „Scheiberdő” foglalkozást, amely egyúttal az állami erdészetek „Bevisszük az erdőt a suliba – Egy nap az erdészetekkel” oktatási program első állomása is.

 

A Földművelésügyi Minisztérium felügyelete alatt  álló  állami erdészeti társaságok szakemberei és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) rabbijai közös foglalkozást tartanak a természet és az ember viszonyáról a Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskola diákjaival a Tu Bisváthoz, azaz a Fák Újévéhez időzítve. A modern judaizmus számára a Fák Újéve a környezetvédelem és a környezettudatosság szimbolikus napja. Ebből az alkalom az erdészek a növényvilágról, a rabbik pedig a természetvédelem és a zsidó hagyományok kapcsolatáról tanítanak. A természet szeretete ugyanis egyszerre szaktudás és világszemléleti kérdés is, amiben erdészek és rabbik egyaránt illetékesek.

Időpont: 2018. január 31. (szerda), 08:45 óra. Helyszín: Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskola (Pontos cím: 1145 Budapest, Laky Adolf u. 38-40.)

Sajtókapcsolat / Földművelésügyi Minisztérium: Forgó Orsolya (06 30-518-5138)

[popup][/popup]