Mazsike hanukai díjátadó

Írta: Magyar Zsidó Kulturális Egyesület - Rovat: Közösség

A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület 1988-ban, a rendszerváltást megelőző évben tartotta alakuló ülését a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében 600 fő jelenlétében. Az első független, civil, zsidó szervezet, amelynek első vezetőségi tagjai voltak többek között Konrád György és Jancsó Miklós.  Az egyesület előkészítéséről, létrejöttéről és működéséről több titkosszolgálati jelentés is született.

A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület 30 éve töretlenül munkálkodik a magyarországi zsidóság kulturális örökségének ápolásán, megismertetésén és gazdagításán. Ebben természetesen számos partnere, segítője és szövetségese van. Munkájuk elismeréseképpen az elmúlt évtizedekben az egyesület különböző díjait kapták meg. Díjazottak voltak többek között: Szabó István, Fehér László, Bächer Iván, Heller Ágnes, Hegedűs D. Géza, Kertész Imre, Fischer Iván, Spiró György, Komoróczy Géza, Szinetár Miklós, a Saul fia stábja és sokan mások.

Idén elismerésben részesül: Keleti Ágnes tornász, Ungvári Tamás író, a Gólem Színház, Benedek István Gábor író, Eppel János üzletember és Győri Márton festő.

A díjak átadására hagyományosan az egyesület hanukai ünnepségének keretében kerül sor, amely egyúttal a 30. évforduló kiemelt eseménye. A helyszín ezúttal a Budapest Olasz Kultúrintézet, fellép Snétberger Ferenc, valamint a Muzsikás Együttes és Bob Cohen.

Időpont: 2018. december 5., 18.00

Helyszín: Budapesti Olasz Kultúrintézet

Jegyvásárlás és foglalás: Mazsike iroda (1054 Tüköry utca 3. 2. emelet) [email protected]

További információ: www.mazsike.hu

[popup][/popup]