Közösségi Mozaik – új online felület zsidó közösségi projekteknek

Írta: Szombat - Rovat: Közösség

Talmud és improvizációs színház, online diákverseny a zsidóságról, alternatív kulturális fesztivál, segítségnyújtás leszakadó falvakban – csak néhány a több mint 40 zsidó közösségi projektből, melyek a közelmúltban valósultak meg civil szervezetek vagy új közösségi kezdeményezések által.

“A JDC Mozaik Zsidó Közösségi Hub új, kétnyelvű online felületén olyan meghatározó projekteket láthatunk az utóbbi évekből” – fogalmaz közleményük – “melyek a közösségi élet szinte minden területét lefedik, legyen szó oktatásról, kultúráról, fiatalokkal való munkáról, hagyományról vagy éppen szociális ügyekről. A válogatás kifejezetten a Mozaik Hub tag civil szervezetek és új kezdeményezések munkájára fókuszál, tehát olyanokéra, akik a JDC, illetve a Mozaik Hub szakmai támogatását mint legközelebbi partnerei veszik igénybe.

A megjelenített projektek adatlapján a projektgazdák – egy rövid leíráson kívül – a Miért fontos? és a Miben különleges? kérdésekre válaszoltak. Az így kirajzolódó projektleírások tehát nem csak a megvalósított tevékenységekről, de arról is sokat elárulnak, hogy milyen közösségi vagy társadalmi igény hívta őket életre, és hogy milyen innovatív szemlélettel közelítenek az adott ügyhöz. A felület készítőinek nem titkolt szándéka, hogy a projektek által összekösse a szervezeteket/kezdeményezéseket potenciális önkéntesekkel, leendő támogatókkal és partnerekkel egyaránt.

A Mozaik Zsidó Közösségi Hubról
A Mozaik Zsidó Közösségi Hub a JDC kezdeményezése, nevéhez híven, egy sokszínű, nonprofit szakmai-közösségi tér, mely egyszerre biztosít infrastruktúrát és megosztott munkateret, konzultációs, mentorálási, valamint képzési és tanulási lehetőséget zsidó közösségi szervezetek és új kezdeményezések számára.”

[popup][/popup]