Kihagyhatatlan Bánkitó Fesztivál zsidó programokkal

Írta: Szombat - Rovat: Közösség

Csatlakozz a Bánkitó Fesztivál Zsidó Művészeti Programjaihoz! – invitál a szervezők meghívója.

“Vegyél részt a Bánkitó Fesztivál zsidó művészeti programjain ❊ Fesztivál bérletet és szállást is adunk mellé!

A Merkaz – Héber és Izraeli Kulturális Központ, a JCC Budapest – Bálint Ház és a Marom Zsidó Kultúra projektjének együttműködésében megrendezésre kerül egy 3 napos kortárs zsidó művészeti műhelysorozat július 13-15. között.

A program mindenki számára nyitott, a résztvevők száma azonban limitált!
❊/→ A jelentkezéshez ([email protected]) küldj nekünk fél oldalas bemutatkozást és motivációt, amelyből kiderül, hogy miért szeretnél részt venni a programon.
❊/→ Ha kiválasztásra kerülsz, a részvételi díj 10,000 Forint, cserébe fesztivál bérlet és egy ágy jár (8 ágyas szobában) az ÖKO-land központban.
❊/→ További feltétel a programokon való részvétel.
❊/→ Korosztály: 18-30 év.

A workshop programjai:

❊ Hagyomány és adaptáció a héber nyelvben
Hogyan változott és adaptálódott a zsidóság és a héber nyelv térben és időben.
Ledniczky Lívia – A Merkaz Héber és Izraeli Kulturális Központ vezetője
Lipthay Judit – ORZSE Idegen Nyelvi Lektorátus vezetője

❊ Az állam újratervezése
Az open space workshop során izgalmas és élénk párbeszédet kezdünk a résztvevők között, akik különböző perspektívákkal és tapasztalatokkal rendelkeznek. A célunk az, hogy kreatív megoldásokat találjunk Izrael jelenlegi kihívásaira, és közösségi erőfeszítéssel új irányt szabjunk a nemzetnek, még ha csak elméletben is!
Borbás Gergő, JCC Budapest – Bálint Ház kreatív igazgatója
Dr.Yizachar Hess – World Zionist Organisation (Cionista Világszövetség) alelnöke

❊ Klezmer zene és zsidó népzenei táncház Kárpátaljától Izraelig
Bob Cohen évtizedek óta gyűjtik a kelet európai zsidó népzenei hagyatékot, bejárva szinte egész Kelet – Európát. Nekik köszönhetően, a zenén keresztül tárul fel annak a sokszínű zsidó kultúrának az emléke, amely a 18. századtól a második világháborúig jellemezte a régiót. Az előadás során betekintést nyerhetünk a gyűjtéssel kapcsolatos történetekbe és a történeteket tánctanulás és zene egészíti ki.
Zoe Aqua – hegedű, tánc, Fumie Suzuki – tánc, Bob Cohen – hegedű, Móser Ádám – harmonika

❊ 3i – Táncolj, mintha nem volna holnap!
Szabadítsd fel a mozgásod érintetlen, vad és elemi részeit a fantáziád segítségével! A 3i egy kutatás központú tánctér. Érzelmi, fizikai utazás a saját világunk körül és azon túl. Szóképekkel vezetett improvizáció során kapcsolódunk a hömpölygő képzelőerőnkhöz, és a mozgási energia 100% saját és megismételhetetlen élményt generál. Mindenki a saját mozgását fejleszti – először egyedül, majd érintésen keresztül. Az együttlét pedig egy önkívületi partiba torkollik. Az egész folyamatot dj kíséri. Szeretettel várunk
Petrovics Sándor, Appropriate Grooves

❊ Szombatfogadás
A zsidó vallás szerint a hetedik nap a pihenésé, ez egyben fizikai, lelki és spirituális tapasztalat, amikor elengedjük a múltat és nem foglalkoztat minket a jövő sem. Ami lesz: ének, vers, meditáció és legfőképp ünneplés.
Mózes ház és Schönberger Ádám

❊ Performansz workshop
Mit jelent Neked az adaptáció? A workshopon mindenki alkotó. Készítsünk együtt rövid performanszokat a Bánkitó idei témájára, az adaptációra fókuszálva. A kollektíva tagjai végigvezetik a résztvevőt egy színházi alkotási folyamaton, melyen keresztül saját történetek és élmények alapján közelebb kerülünk magunkhoz és egymáshoz is.
Nemzeti Performansz Színház Kollektíva: Szántusz Noémi Noya, Tózsa Mikolt, Kozma Zsófi Rebeka

❊ Adaptáció és gyógyulás
Meredith Marks New York-i mozgástanár. Jelenleg Budapesten, ősei földjén él, és az ősi trauma és a pszichoszomatikus gyógyítás témáival foglalkozik. Ezen a workshopon azt fogjuk felfedezni, hogy a test intelligenciája hogyan irányíthatja gyógyulásunkat a múlt történeteiből, és hogyan inspirálhatja a jelenlegi pillanatunkból kiinduló utunkat előre, bensőséges kapcsolatban a jelen személyes és kulturális kontextusával.”

Az esemény a facebookon – jó szórakozást!

[popup][/popup]