Kéz a kézben pályázat – tizedik forduló

Írta: Szombat - Rovat: Közösség

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége tizedik alkalommal is meghirdeti a JaDbeJaD – Kéz a kézben támogató programját. A támogatás pénzügyi alapját ez alkalommal is a JDC, az American Joint Distribution Committee biztosítja 75 000 USD értékű adományával, amelyből 250 rászoruló háztartást tudnak megsegíteni.

Az alábbiakban közöljük a felhívást:

“Felhívásunkra a magyarországi zsidó közösség aktív tagjai vagy a zsidó intézményrendszer alkalmazottai jelentkezhetnek. Bátorítjuk azokat, akik eddig még nem pályáztak, vagy nem nyertek támogatást, hogy ez alkalommal jelentkezzenek. A pályázat meghirdetésének ideje: 2021. december 6.

Az elektronikus benyújtás határideje: 2021december 12.  A kiértékelés és a kifizetés 2021 decemberében és 2022 januárjában történik meg.

A támogatás elbírálásakor előnyt élveznek

■ Azok a hittestvéreink, akik a zsidó közösség aktív tagjai, illetve azok a családok, amelyek zsidó bölcsődébe, óvodába, illetve oktatási intézményekbe járatják gyermekeiket.
■ A gyermeket nevelő zsidó családok, amelyeknek a járvány következtében annyira lecsökkent a jövedelmük, hogy veszélybe került a gyermek/gyermekek eddig megszokott iskolai, és/vagy iskolán kívüli oktatása.

■ Azok a saját háztartásban élő hittestvéreink, akik közeli hozzátartozók nélkül, egyedül élnek, vagy azok, akiknek felnőtt gyermekei már külön élnek, de ők maguk még nem nyugdíjasok, és a járvány következtében annyira lecsökkent a jövedelmük, hogy súlyos anyagi gondjaik vannak.
■ Azok a munkavállalók, akik a zsidó közösségeken belül működő vallási vagy civil szervezetekben, kulturális és oktatási intézményekben dolgoznak, és a járvány miatt elrendelt korlátozások következtében csökkent a jövedelmük, vagy elvesztették az állásukat.

Fontos tudnia, hogy

■ A határidő után leadott pályázatok nem érvényesek.
■ A pályázat kezelésekor hiánypótlás nem lehetséges.
■ Egy háztartásból csak egy JADbeJAD támogatási kérelmet fogadunk el.
■ A támogatás egyedüli feltétele a pályázó anyagi rászorultsága, ezért minden megítélt támogatás összege azonos.
■ A támogatást két egyenlő részletben, kizárólag banki átutalással folyósítjuk.
■ Nem vehet részt a pályázaton az a személy, akinek bármilyen jogcímen lejárt tartozása van a MAZSIHISZ-nél, taghitközségeinél, vagy az általuk fenntartott intézményeknél.
■ A JADbeJAD eseti támogatással nem kell elszámolni.
■ A jelentkezéseket és a beérkezett adatokat bizalmasan kezeljük.

Így kell jelentkeznie:

■ Pályázni csak az online jelentkezési oldalon lehet, a kitöltött elektronikus adatlap, és a szükséges dokumentumok elküldésével.
■ Az adatlap kérdéseire válaszolva kérjük, hogy mutassa be háztartása anyagi helyzetének megváltozását a járvány következtében.
■ Az adatlaphoz pdf. vagy jpg. formátumban csatolni kell a következő dokumentumokat:

1./ Jövedelemigazolások 

Két jövedelemigazolást kell csatolnia az adatlaphoz.  Egyet egy olyan hónapról, amelyben még a megszokott jövedelemét kapta, a másikat pedig a 2021. novemberéről.

2./ Ajánlólevél Kérjük, hogy a  https://segitunk.mazsihisz.hu oldalról / IDE KATTINTVA letölthető  formanyomtatványon csatoljon egy 2021. év október vagy november havi keltezésű ajánlást, amelyben az ajánló bemutatja a zsidó közösségben betöltött szerepét, valamint háztartása megváltozott szociális helyzetét.
■ Ajánlója lehet valamelyik zsidó közösség, körzet, hitközség, intézmény, vagy zsidó civil szervezet vezetője, munkatársa vagy aktív önkéntese.
■ A korlátozások miatt nincs lehetőségünk személyesen találkozásra, ezért a pályázat elbírálásakor az ajánlást hangsúlyosan figyelembe vesszük.

Kérjük, figyeljen a következőkre

1./  Figyelmesen olvassa el a jelentkezési oldalt!
2./ Gyűjtse össze az adatlap kitöltéséhez szükséges adatokat!
3./ Szerezze be a két jövedelemigazolást! Ne feledje: csökkent bevételét csak a 2021. novemberi jövedelemigazolással igazolhatja!
4./ Nyomtassa ki az ajánlólevél formanyomtatványát, és töltesse ki!
5./ Tárolja el a jövedelemigazolásokat és a kitöltött ajánlólevelet a számítógépébe, pdf. vagy jpg10. formátumba!
6./ Nyissa meg újra a jelentkezési oldalt, és töltse ki az adatlapot!
7./ Töltse fel a jövedelemigazolásokat és az ajánlólevelet!
8./ Küldje el a pályázatát a KÜLDÉS gombra kattintva!

Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!” – zárul a közlemény.

[popup][/popup]