Itt a Judafest – lakjuk be másképp a VII. kerületet!

Írta: Szombat - Rovat: Közösség

Most hétvégén a VII. kerület számos helyszíne telik meg művészi alkotásokkal, játékokkal, koncertekkel, gasztróprogramokkal és városi sétákkal a hazai zsidó közösség örömfesztjén. Az őszi zsidó Nagyünnepek jegyében megújulva tér vissza az elmúlt évek egyik legnépszerűbb városi fesztiválja, a Judafest.

Judafest Közösségi Fesztivál, Budapest, VII. kerület, Klauzál tér és környéke, szeptember 20-22.

Szeptember 20-tól 22-ig, péntektől vasárnapig új arcát mutatja a történelmi zsidónegyed. A Judafest Közösségi Fesztivál keretein belül új, Klauzál téri centrummal, számos jól vagy eddig kevésbé ismert helyszín még több izgalmas programján vehetnek részt az érdeklődők, és lakhatják be néhány napra kicsit másképp a VII. kerületet.

Ízelítő a fesztivál programjából:

  • Vasárnap egész napos programok a Klauzál téren és környékén
  • Közösségi koncert: szeptember 22-én a fesztivál záróeseményeként a Klauzál téren spontán kórussá alakul a közönség, hogy három kiváló zenész és a Jazz And More kórus segítségével egy nagy közös énekléssel zárják a fesztivált. Az ötletet a Kooluulam együttes inspirálta, az ő módszerüket ültetjük át első alkalommal Magyarországon.
  • Kóser Judafest programok 20-án péntek este: ismerd meg a liturgiát és járd be velünk a Dohány utcai Zsinagógát, és fogadd velünk a Szombatot a Bálint Házban!
  • Vasárnap este első alkalommal lép fel együtt a múlt század első felének dixieland és szving zenéjének művészi tolmácsolásával nagy népszerűséget szerzett Hot Jazz Band zenekar Bíró Eszterrel, a gyermeklemezeiről, musicalekből és operettekből jól ismert énekesnővel. A koncertnek az idén 25 éves fennállását ünneplő budapesti Bálint Ház ad otthont.
  • Slam poetry-est Závada Péterrel és Ratkóczi Hubával
  • Gasztróutazás Fűszeres Eszterrel

A Judafest Közösségi Fesztivál részletes programja megtalálható a főszervező Bálint Ház oldalán (www.balinthaz.hu) és a  www.judafest.org oldalakon. A legtöbb programon a részvétel ingyenes, néhány eseményen pedig előzetes regisztráció mellett belépőjeggyel lehet részt venni.

A Judafest Közösségi Fesztivál az American Jewish Joint Distribution Committee által alapított Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány támogatásával jön létre.

[popup][/popup]