Isten a 21. században: új vallásközi beszélgetés-sorozatot indít a Mazsihisz

Írta: mazsihisz.hu - Rovat: Közösség

„Már csak egy Isten menthet meg minket” – ez a 20. század egyik legfontosabb mondata, amelyre aktuálisabbnak tűnik, ahogy egyre inkább fölénk nő az általunk teremtett világ, egyre több kérdés van – politikai és technikai kérdések –, amelyekre nem tudunk válaszolni.

Eljött az ideje, hogy katolikusok, protestánsok és zsidók leüljenek megbeszélni, mi lesz Isten szerepe a 21. században, hol van a családi, politikai, szociális kríziseinkben, hogyan van jelen két ember szerelmi, szexuális intimitásában.

Ezért indul el október 11-től a Mazsihisz vallásközi beszélgetéssorozata a családon belüli erőszakról, válságokról, a nők vallási szerepéről, a politika és az egyházak kívánatos kapcsolatáról, a szexualitásról, a vallási fundamentalizmusról, a mélyszegénységről, az egyházak és az elnyomó hatalmak múltbeli kollaborációjáról Magyarországon, mélyszegénységről, felelősségről.

A hit a bizonytalanság, a kérdésesség elszánt, bizakodó felvállalása, keresés, amelyben közösen vesznek részt katolikus papok, protestáns lelkipásztorok és rabbik havi rendszerességgel ezentúl a Mazsihisz szervezésében.

A sorozat október 11. (csütörtökön) délután 5 órakor kezdődik a Goldmark teremben (Budapest VII. ker., Wesselényi u. 7.) Az első téma a különböző hitű emberek szerelme, együttélése, „vegyesházassága”, a gyereknevelés, gyerekkori vallási döntések, a résztvevők: Várszegi Asztrik katolikus püspök, volt pannonhalmi főapát, Szénási Jonathán Sándor református lelkipásztor és Darvas István főrabbi.

Jöjjenek el, kövessék Istent a 21. században, a 21. századba

[popup][/popup]