Hanukatalizátor – tizedik éve

Írta: Szombat - Rovat: Közösség

A JCC Budapest – Bálint Ház 10 éve adja át a Hanukatalizátor-díjat a zsidó közösség legaktívabb, leginspirálóbb tagjainak. A díjat nem véletlenül Hanuka környékére találtuk ki annak idején: ez az ünnepünk is a közösség erejéről szól, és természetesen a fényről, a reményről, az erőről. És akik másokért sokat tesznek, azok így vagy úgy, de mind ezeket az értékeket képviselik, sőt meg is valósítják őket. Így ilyentájt nem csak a hagyományos lángokat gyújtjuk meg, és nyújtunk ehhez segítséget, inspirációt, hanem a közösségünk szimbolikus fény-adóit is szeretnénk kiemelni.

Az elmúlt évek a közösségek számára is sok új kihívást hoztak, és sokak sok erőfeszítése volt, hogy a háló, amely megtart mindannyiunkat, szinte alig sérüljön. Így most arra buzdítunk, hogy idén is jelöljetek! Nevezzük meg azokat a személyeket, szervezeteket, kezdeményezéseket, amelyek minden újonnan keletkezett nehézség, félelem és bizonytalanság ellenére hitet és kapaszkodót nyújtottak nektek, nekünk. A régi hősök ünnepén mondjuk ki azok nevét is, akik a ma hősei.

Idén, a tavalyi évhez hasonlóan, egy kategóriában lehet jelölni, ám két nyertest hirdetünk majd. A JCC Budapest – Bálint Ház a díj történetében másodszor a közönségszavazás győztese mellé egy különdíjat is átad. Mi, akik a közösségért dolgozunk több, mint 25 éve, mi is szeretnénk kifejezni nagyrabecsülésünket egy fontos, példaértékű kezdeményezés, egyén vagy szervezet felé.

https://hanuka.balinthaz.hu/hanukatalizator

[popup][/popup]