Bonbon zenés matinék kicsiknek és nagyoknak

Írta: Szombat - Rovat: Közösség

Februártól júniusig havonta egy-egy vasárnap délelőtt zenés, interaktív előadásokra várjuk a gyerekeket és szüleiket.

A különleges műsorok közös alapja a muzsika és a mese: velünk lesz Szeder és Lóci, Jancsi és Juliska, a Solti György Zenekar és Ordibálint, valamint az Air Corde Trió és velük a zenebeli kutyusok, hattyúk, elefántok és dongók. A varázslatos produkciók helyszíne a Goldmark terem (Budapest VII. ker., Wesselényi u. 7.)

Event_cover_.jpg

A fellépő művészek, valamint a kutyusok, hattyúk, elefántok és dongók már javában készülnek az előadásokra, legyetek ott ti is!


Szeder & Lóci – Legyél te is dalszerző!
2018. február 18. vasárnap délelőtt 10 órától

Event_cover_L__ci.jpg

A könnyűzene világa két fiatal énekes-gitáros dalszerző interaktív előadásában, avagy: miből szülessen sláger? Segíts Szedernek és Lócinak: tapsolj, énekelj, muzsikálj!
Minden ember dalszerző, még ha nem is tud róla – és a dal műfaja vesz minket körbe nap, mint nap. Minden gyerek fogékony a zenére, és természetesen dalokkal veszi kezdetét a „beavatásuk” is. No de ezek a dalok miből születtek? Honnan érkeztek? És miből építkeznek? Kriszti és Lóci egy interaktív, 45 perces előadás során készíti el az idei év legnagyobb slágerét a gyerekekkel közösen, amiből az is kiderül, hogy milyen lett volna, ha ezt a dalt Cseh Tamás, Paul McCartney vagy éppen egy DJ-producer írja meg.


Jancsi és Juliska – ahogy még nem láttátok őket
2018. március 18. vasárnap délelőtt 10 órától

Event_cover_JJ.jpg

A mindenki által ismert Grimm-mese új felfogásban: a leleményes testvérpár szeretetéről és összetartásáról szóló, örökérvényű történetét eddig soha nem látott-hallott módon mutatjuk be!
A nagyon sokoldalú és a világ legkülönbözőbb pontjain is számos díjjal jutalmazott kortárs zeneszerzőnő, Dobszay-Meskó Ilona, valamint Lukácsházi Győző, a zenei ismeretterjesztés évtizedek óta egyik legismertebb és legelismertebb magyar képviselője közös mesejátékot írt a gyerekeknek. A rengeteg humorral átszőtt előadás nemcsak új oldalát mutatja meg a történetnek, hanem szinte észrevétlenül be is vezeti a gyerekeket a nagyon ijesztőnek hangzó „kortárs zene” és ezen keresztül a klasszikus zene birodalmába. Ráadásul egészen egyedülálló módon Kosztándi Orsolya rajzművész a koncertet élőben, a zenével párhuzamosan illusztrálja, így nemcsak hallhatjuk, hanem láthatjuk is Jancsi és Juliska történetét. Mindezt a Magyar Rádió, valamint a Budapesti Fesztiválzenekar legkiválóbb művészeinek előadásában!


Hegyvidéki Solti György Zenekar: Ordibálint
2018. május 27. vasárnap délelőtt 10 órától

Event_cover_Ordib__lint.jpg

Bálint mindig ordibál. De hát ki szereti hallgatni az ordítozást? A rejtélyes Dirigász megtanítja a kisfiút, hogyan bánjon a hanggal, a csönddel, s hogyan figyeljen másokra. Ráadásul az előadásból a kicsik és nagyok megtanulhatják, hogy egy zenekarban mire való a karmester!
Az előadás a karmester zenekarban betöltött szerepével ismerteti meg játékosan a gyerekeket, Szalai Katalin zeneszerző művét a Hegyvidéki Solti György Zenekarból alakult kamarazenekar játssza (vezényel: Bolyky Zoltán).


Air Corde Trió: Állati zenék
2018. június 10. vasárnap délelőtt 10 órától

Event_cover_allati_zenek.jpg

Az Air Corde Trió a leghíresebb zeneszerzők olyan műveit adja elő, amelyeket kutyusok, hattyúk, elefántok, dongók és más állatok inspiráltak. A rendkívül szórakoztató műsor játékos bevezető a klasszikus zene világába, hiszen az előadás során Antoni Vivaldi, Gioachino Rossini, Camille Saint-Saëns, François-Joseph Gossec, Sári László, Rimszkij-Korszakov és Arthur Honegger művei csendülnek föl.
A rendkívül szórakoztató műsor játékos bevezető a klasszikus zene világába, hiszen az előadás során Antoni Vivaldi, Gioachino Rossini, Camille Saint-Saëns, François-Joseph Gossec, Sári László, Rimszkij-Korszakov és Arthur Honegger művei csendülnek föl. Azt szeretnénk bebizonyítani, hogy a komolyzene nem komoly! A zenei élményeket egészítik ki Kosztándi Orsolya digitálisan készített illusztrációi, melyek segítenek a gyerekeknek eligazodni ebben a zenei állatkertben.

Helyszín: Godmark terem
Budapest VII. ker., Wesselényi u. 7.
Jegyárak / alkalom
Elővételben (online) // Felnőtt: 900 forint // Gyerek: (12 éves korig): 600 forint

Jegyárak / alkalom
Helyszínen // Felnőtt: 1000 forint // Gyerek (12 éves korig): 700 forint

Helyfoglalás érkezési sorrendben

[popup][/popup]