Zsidózták az ATV stábját a tűzoltók – ideje van az oktatásnak

Írta: ATV / Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Váratlan reakciókkal szembesült két ATV-s stáb is szombaton.

Az árvízi helyzetről készítettek vágóképeket a 11-es főúton Leányfalu és Tahitótfalu között a televízió munkatársai – adta hírül a televízió honlapja, amikor az út mellett várakozó 10-12 tűzoltó egyike odaszólt nekik: „Megjöttek a zsidók”. Társai jót derültek a beszóláson, míg az ATV munkatársai tovább folytatták a felvételeket.
Az említett tűzoltó elindult a bokrok közé könnyíteni magán, és újra odaszólt: „megyek, leh… zom a zsidókat”.Egy másik ATV stábba Szigetszentmiklóson kötöttek bele nézelődő civilek: huszonéves kolléganőjüknek egy férfi azt mondta, az a szerencséje, hogy rendőri biztosítással jött forgatni, máskülönben rosszul járna.
*
Az utcai zsidózásokon már meg se lepődik az ember – az elmúlt években gyakoribbá a jelenség. Ám az, hogy hivatalos testületek tagjai is civilizálatlanságukról tegyenek tanúbizonyságot, ez új jelenség. Nem véletlen, hogy oktatásai szakemberek körében  felmerült az a javaslat, hogy a köztisztviselők és fegyveres erők, leendő tisztek oktatásának is ki kell terjednie a zsidósággal és az antiszemitizmussal kapcsolatos alapvető tudáselemekre. A fenti példa is azt mutatja: épp itt az ideje.
[popup][/popup]