Zsidózás áradt a villamosmegállóban a hangszóróból – ki a felelős?

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

“Kétféle szöveg ismétlődött a Blaha Lujza téren a Nyugati pályaudvar irányába közlekedő villamos megállójában. Az egyik egy rövidebb felvétel volt, amelyen arról esett szó, mi lenne, ha Tomcat, az utóbbi időben újra aktív radikális aktivista lenne a miniszterelnök” – írja a Telex.hu – amire az a válasz érkezett, hogy akkor tele lenne minden „zsidó hullákkal és falhoz csapkodott csecsemőkkel”, a „más véleményűeket” pedig „karóba húznák fekete ruhás halálbrigádok”.”

Zsidózás áradt a villamosmegálló hangszórójából (Fotó: Bozzay Balázs / Telex.hu)

A másik felvételen pedig valaki arról beszélt, hogy a rendőrségi és ügyészségi vezetők között többen is zsidók – idézte a lap.

Zsidózás a Blaha Lujza téren

No Description

A Telex.hu az alábbi információkat kapta a hatóságoktól és érintett cégektől:

A BKV azt írta, illetékesség hiányában továbbították a megkeresést a Fővárosi Önkormányzatnak.

Az Europeum bevásárlóközpontnak is írtak, ugyanis az egyik felvétel elején a hekkelés miatt a cég neve is elhangzott, a hangszóró pedig az áruház hirdetése fölé volt elhelyezve. A bevásárlóközpontot üzemeltető CPI Hungary azt közölte a Telexszel, hogy az Europeum Bevásárlóközpont vezetősége mindent megtesz, hogy a hatósági nyomozást támogassa.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság jelenleg vizsgálja a sugárzott szöveg tartalmát.

A villamosmegálló reklámtábláit kihelyező JCDecaux reklámcéget is keresték, akik azt írták: „A Blaha Lujza téri megállóban a JCDecaux által kihelyezett műszaki megoldást hackertámadás érte, amelyről ma kaptunk értesítést. A hibát azonnal elhárítottuk, ugyanakkor együttműködünk a hatóságokkal az ügy kivizsgálásában.”

[popup][/popup]