Zsidó szereplő a Downton Abbeyben

Írta: nol.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Az angol-amerikai koprodukcióban készülő, Magyarországon is népszerű TV-sorozat, amely azt mutatja be, hogy a XX. század elején hogyan változtatja meg alapjaiban a betörő modernitás egy arisztokrata család életkörülményeit és értékrendjét, pár hete vicces bulvárviták kereszttüzébe került.

Szeptemberben azzal zaklatták fel a gyártók nézők tömegeinek kedélyét, hogy új szponzoruk, a Kindle a szereplőket korhű ruhában, de az általuk gyártott termékekkel mutogatta egyik hirdetésében. Ez a Facebookon-Twitteren megnyilvánuló rajongók szerint „szétrombolja a Downton Abbey hangulatát”.

Most egy újonnan feltűnő karakter titkaival vannak elfoglalva az újságok és nemcsak a történet helyszínéül szolgáló szigetországban. Az egyik legizgalmasabb családi összefüggésnek jelenleg az tűnik, hogy az új szereplő, Atticus Aldridge, Lady Rose udvarlója – bár ízig-vérig brit arisztokratának néz ki – valójában egy az odesszai pogrom elől menekülő zsidó család leszármazottja.

Régebben – a Haaretz című izraeli lap szerint – arról is suttogtak, hogy a főszereplő arisztokrata családfő felesége, Lady Cora Grantham – Shirley MacLaine által játszotta – édesanyja is zsidó lehet, ezt a teóriát azonban a sorozat megcáfolta.

 

[popup][/popup]