Zsidó hacker a francia antiszemiták ellen

Írta: zsido.com - Rovat: Hírek - lapszemle

Szentesíti-e a cél az eszközt?

ulcan-230x140Furcsa meglepetés ért néhány olyan francia újságírót, akik Izrael-ellenességükről váltak ismerté. Néhány héttel ezelőtt, hajnali háromkor ismeretlen telefonáló arról értesítette a párizsi rendőrséget, hogy a Politis nevű internetes újság szerkesztője, Denis Sieffert elbarikádozta magát a szerkesztőségben és azzal fenyegetőzik, hogy megöli a feleségét. A nagy erőkkel a helyszínre érkező rendőrség az ablakokon keresztül betört az épületbe –  és nem találtak semmit.

Másnap, szintén az éjszaka közepén, a rendőrség azt a hírt kapta, hogy Pierre Haski, a Rue89 honlap egyik újságírója meggyilkolta a feleségét és már ki is nyitotta a gázcsapot, hogy végezzen magával. Amikor a rendőrök betörtek a lakásba, kiderült, hogy ebből egy szó sem igaz. Aztán egy éjszaka az a bejelentés érkezett, hogy Daniel Schneidermann újságíró megölte a feleségét és pisztollyal fenyegetőzik. Miután harminc rendőr szállta meg a környéket, ismét az derült ki, hogy a riasztás hamis.

Amikor az Orange mobilszolgáltató igazgatója Egyiptomban Izrael-ellenes kijelentéseket tett, valaki közzétette a telefonszámát, hogy bárki megmondhassa neki a véleményét. A sok fenyegető telefon miatt az illető feljelentést tett a rendőrségen.

Mindezt diákcsínynek is lehetne tekinteni, de az egyik betyárkodás tragikus véget ért. A szintén a Rue89-nél dolgozó újságíró Benoît Le Corre apját felhívták telefonon és a fia halálhírét közölték vele. A beteges apa szívrohamot kapott, és bár hamar kiderült, hogy a hír nem igaz, néhány nap múlva meghalt.

Mindezen akciók mögött állítólag ugyanaz a francia zsidó hacker, a harminchárom éves Gregory Chelli, vagy ahogy sokan ismerik: „Ulcan” áll. Gregory, akinek a szülei Tunéziából érkeztek Párizsba, már tizenhat éves korától a zsidó önvédelem megszervezésével foglalkozott. A Franciaországban jelenlevő antiszemita jelenségek tettekre ösztönözték, mely tettek azonban nem mindig álltak összhangban a törvényekkel. Néhány társával együtt akciókat hajtottak végre, ezek egyikében egy neonáci párt vezetőjének felgyújtották a motorkerékpárját, melyért másfél éves felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]