Zelenszkij több segítséget várt Bennettől

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön kijelentette, hogy nagyobb támogatást várt Naftali Bennett miniszterelnöktől az ukrajnai orosz inváziót követően.

„Láttam ma egy szép képet ukrán zászlókba burkolózó zsidókról a Siratófal közelében. Imádkoztak, és én köszönöm nekik” – idézte Zelenszkijt a Ynet híroldal, melyet magyarul az ujkelet.live ismertet.

„Jó kapcsolatunk van az izraeli vezetéssel, de a kapcsolatok igazi próbája nehézségek idején van. Nem éreztem, hogy az izraeli miniszterelnök a zászlónkkal lenne beburkolva.”

Bennett tartózkodott attól, hogy elítélje Oroszországot az ukrajnai offenzívája miatt, hogy megőrizze Izrael képességét az iráni fegyveresekkel szembeni fellépésre Szíriában, ahol Oroszország kezében van a légtér. Az invázió kezdete óta kétszer beszélt Zelenszkij és Vlagyimir Putyin elnökkel, és felajánlotta, hogy közvetít a felek között, az ukrán vezető kérésének eleget téve.

Ukrajna katonai segélyt is kért Izraeltől, de Jeruzsálem ezt nem teljesítette.

Zelenszkij egy kijevi sajtótájékoztatón tette a megjegyzést Bennettre.

A Ynet szerint az újságírókat több helyszínre is elvitték, mielőtt megérkeztek a sajtótájékoztató helyszínére, ahol Zelenszkij fegyveres testőrök mellett jelent meg, attól tartva, hogy orosz kormányügynökök meggyilkolhatják.

Az elnök köszönetet mondott a teremben tartózkodó újságíróknak. ,,Bátor emberek vagytok” – mondta.

Teljes cikk

 

[popup][/popup]