Vona az izraeli nagykövetet fenyegeti

Írta: origo.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Nyílt levélben válaszolt Vona Gábor az izraeli nagykövetnek, aki arra szólította föl a magyar kormányt, hogy vonja vissza Szaniszló Ferenc kitüntetését. Vona szerint Ilan Mornak semmi köze ahhoz, hogy Magyarországon ki milyen díjat kap. A Jobbik elnöke azt írta, a nagykövet viselkedésében a zsidóság világuralmi törekvéseit látja.

Felháborítónak tartja Vona Gábor a budapesti izraeli nagykövet levelét, amelyben Ilan Mor kifejti, megdöbbenéssel értesült arról, hogy Szaniszló Ferenc Táncsics Mihály-díjat kapott, mivel szerinte a külpolitikai újságíró nyíltan antiszemita. A nagykövet azt kérte a kormánytól, hogy vonja vissza a Szaniszlónak adott díjat. 
Vona Gábor emiatt nyílt levelet tett közzé Facebook-oldalán. Mint írta, felháborító, hogy Mor “Szaniszló Ferencet támadja, azt az újságírót, aki a magyar külpolitikai újságírásban azon nagyon-nagyon kevés ember közé tartozik, aki hozzá mer nyúlni tabutémákhoz is.” Vona szerint a nagykövet “azzal túllépett egy határt, hogy ide delegált diplomataként a magyar kormányt, ezáltal Magyarországot utasítgatja. Véleménye önnek is lehet, aki akarja, meghallgatja, de hogyan mer ön itt bármely magyar intézményt utasítani? Mi köze van ahhoz, hogy Magyarországon ki és milyen díjat kap?”

Vona a nyílt levelében azt írta, hogy ő nem antiszemita, és minden egyes nemzetet tisztel. A Jobbik pártelnöke elmondta, hogy találkozott Mose Ber Beck rabbival, (aki Iránba utazott a Holokauszt-tagadó karikatúra-kiállításra – Szombat szerk.)  aki nagy hatást gyakorolt rá jámbor vallásosságával, de Ilan Mor viselkedésében a zsidóság világruralmi törekvéseit látja.

Szaniszló lenne a Médiahatóság elnöke

“Elegünk van abból, hogy bármilyen ország bennünket kioktasson és utasítson! Különösen nem vagyunk hajlandóak egy olyan országtól elfogadni ezt, amely polgárai alapvető jogait és nemzetközi szervezetek határozatait veszi semmibe, amely a választások előtt most már rendre népirtást rendez, mert ezzel ott szavazókat lehet szerezni!” – írta Vona.

A pártelnök szerint azonban nem mindenki fél Izraeltől Magyarországon, és lehet hogy egy napon őt is kilövik egy rakétával, mint egy kutyát, de akkor sem fog félni a saját hazájában. “Én soha nem leszek Izrael kutyája, mint itt az összes parlamenti párt. Érti? Soha! Sem megvásárolható, sem megfélemlíthető nem vagyok. És ezzel még sokan így vagyunk. És abban a pillanatban, hogy kormányra kerülünk, Gyöngyösi Márton lesz a külügyminiszter, Szaniszló Ferenc pedig a Médiahatóság élére kerül. Önt pedig udvariasan hazaküldjük” – írta Vona.

[popup][/popup]